Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

8η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα 14 - 15- 16/9/2012


O Δήμος Φαρσάλων, με την συμμετοχή του Συλλόγου των Χαλβαδοποιών –Ζαχαροπλαστών και με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας –Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, διοργανώνει την 8η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων από τις 14 ως τις 16 Σεπτεμβρίου, στη Πλατεία Δημαρχείου.

Η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων αποτελεί πλέον θεσμό και μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις για την περιοχή και για το Νομό γενικότερα, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2005 και έκτοτε έως και σήμερα, προσελκύει χιλιάδες ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες.
Για πρώτη φορά φέτος στα πλαίσια της 8ης Γιορτής Χαλβά θα γίνει Έκθεση Τοπικών Προϊόντων από Τοπικούς Παραγωγούς σε περίπτερα που θα διατεθούν από το Δήμο.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι προβολή του φημισμένου Χαλβά Φαρσάλων, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η προώθηση των προϊόντων των τοπικών παραγωγών καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Σε όλους τους επισκέπτες θα προσφερθεί δωρεάν το φημισμένο προϊόν (χαλβάς) από το Σύλλογο των Χαλβαδοποιών –Ζαχαροπλαστών και προϊόντα από τoπικούς παραγωγούς.

Οι εκδηλώσεις της 8ης Γιορτής Χαλβά θα ξεκινήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.00 μ.μ με «Παραδοσιακά ακούσματα και χορούς του τόπου μας», με την παραδοσιακή ορχήστρα «Ήχος γηγενής», όπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων:

Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου-Aνθούσας

Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων & περιχώρων

Λαογραφικός Όμιλος «Ορφέας»

Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φαρσάλων

ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων

Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων της γιορτής Χαλβά στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ στην Πλατεία Δημαρχείου θα καταλήξει η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ( Οργάνωση:Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επ. Φαρσάλων)

Την 15ην Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει:
Ώρα 8.00 μ.μ Προσέλευση επισήμων

Ώρα 8.15 μ.μ Ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα

Ώρα 8.45 μ.μ Χαιρετισμοί Επισήμων

Ώρα 9.00 μ.μ Μουσική Παράσταση με την Ελένη Βιτάλη

Η μεγάλη ερμηνεύτρια θα έχει στο πλάι της το Νίκο Ξύδη, τη Βαλέρια Κουρούπη ,τους πολυσυζητημένους Apotihans και τρεις κορυφαίους σολίστες !

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 8.00μ.μ με το 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων, όπου θα εμφανιστούν οι παρακάτω χορωδίες:

Mικτή Χορωδία Μώλου Φθιώτιδας

Mικτή Χορωδία Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης

Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν περίπτερα:

Α) Εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων

Β) Περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν

Γ) Περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος

Δ) Περίπτερα τοπικών παραγωγών

 

πηγη   http://paidis.com 

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου