Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Προληπτική ανάκληση φυσικού χυμού AMITA MOTION




Να μην καταναλώνουν οι πολίτες τους χυμούς Amita Motion με ημερομηνίες λήξης Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 συνιστά ο ΕΦΕΤ.
Όπως ανακοίνωσε ο Φορέας ανιχνεύτηκε βακτήριο και συγκεκριμένα ο «μη παθογόνος οργανισμός Alicyclobacillus spp», με αποτέλεσμα οι χυμοί να έχουν δυσάρεστη γεύση.
Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η Κεντρική Υπηρεσία, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απέβησαν αποδέκτες σχετικών πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση φυσικού χυμού με δυσάρεστη γεύση. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την εταιρεία παραγωγής, η οποία γνωστοποίησε την ανίχνευση στα συγκεκριμένα προϊόντα του μη παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για φυσικό χυμό με την εμπορική επωνυμία «100% Φυσικός Χυμός Amita Motion», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Coca cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε.», σε διάφορες συσκευασίες και ημερομηνίες λήξης.
Ο ΕΦΕΤ άμεσα προχώρησε σε σχετικούς ελέγχους ήτοι τόσο σε επιθεώρηση των μονάδων παραγωγής των εν λόγω προϊόντων όσο και σε αντίστοιχους εργαστηριακούς ελέγχους αυτών. Οι ανωτέρω έλεγχοι είναι σε εξέλιξη. Επισημαίνεται το γεγονός ότι η επιχείρηση καθυστέρησε να ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες αρχές, ως όφειλε, στο πλαίσιο της υφιστάμενης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα για προληπτικούς λόγους να μην τα καταναλώσουν.
Η ανακοίνωση της Coca Cola 3E
«Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοινώνει ότι σε ορισμένες συσκευασίες του 100% Φυσικού Χυμού Amita Motion έχει παρατηρηθεί ασυνήθιστη γεύση που δεν εγκυμονεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Ένα από τα 9 φρούτα που αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν τη μοναδική γεύση της Amita Motion, αποτελεί την γεννεσιουργό αιτία αυτής της γευστικής απόκλισης. Ο χυμός του συγκεκριμένου φρούτου περιέχει ένα αβλαβή και φυσικά αναπτυσσόμενο μικροοργανισμό, περιοδικά εμφανιζόμενο κατά τη συγκομιδή και αγροτική επεξεργασία των φρούτων, ο οποίος σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, αντέδρασε προκαλώντας μια ασυνήθιστη γεύση, η οποία δεν είναι επιβλαβής για τη δημόσια υγεία.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από ενδελεχείς ελέγχους σε εσωτερικά και εξωτερικά εργαστήρια.
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί προϊόντα Amita Motion με τις ημερομηνίες λήξης που εμπεριέχονται στον σχετικό πίνακα, ότι μπορούν να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς τους προκειμένου να τα αντικαταστήσουν.
Η Εταιρεία λυπάται για οποιαδήποτε ανησυχία έχει προκληθεί.
Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το θέμα, οι καταναλωτές μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση στη Γραμμή Καταναλωτή (800 11 55 801)».


πηγη   http://www.aragma.gr/   ///   Χρ. Κολώνας - imerisia.gr



Προληπτική ανάκληση φυσικού χυμού


Σύντομη Περιγραφή:
Προληπτική ανάκληση φυσικού χυμού
Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχείο 1:
Δημοσιεύτηκε: 06/09/2012 


dy/>

1 σχόλιο:

  1. Όπως λέει ο ΕΦΕΤ προτείνει να μην καταναλωθεί. Δεν αφορά απαγόρευση ούτε γίνεται αναφορά για βλαβερές συνέπειες στην υγεία μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή