Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΟΜΟΚΟΥ: Μαγική βραδιά κάτω απ’ το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Αρχαία Πρόερνα


 
Μια μαγική βραδιά έζησαν οι τυχεροί θεατές της εξαιρετικής θεατρικής παράστασης "ΗΛΕΚΤΡΑ" του Σοφοκλή από το σχήμα "ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ" (δείτε ΦΩΤΟ),  στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.
Πάνω στο επιβλητικό Κάστρο της Αρχαίας Πρόερνας, στις εννιά το βράδυ της Παρασκευής, κάτω από ένα επίσης μαγικό Αυγουστιάτικο φεγγάρι, το τελευταίο του φετινού καλοκαιριού, οι επισκέπτες – θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετικά ποιοτική απόδοση της Αρχαίας Τραγωδίας του Σοφοκλή. Οι θαυμάσιοι ηθοποιοί  αλλά και το σκηνικό της παράστασης κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων  και κέρδισαν επάξια το θερμό τους χειροκρότημα!
Είχαν προηγηθεί ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Εφορείας από 8.00 έως 9.00 μ.μ.
και προβολή διαφανειών από το έργο της Εφορείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην  ανάδειξη - ανάπλαση  του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης της Πρόερνας..
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, το  Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού,  τη IΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Δομοκού και τον Όμιλο Φίλων Αρχαιοτήτων Αρχαίας Πρόερνας που βοήθησε στην διαμόρφωση του χώρου και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Βουλευτές της Φθιώτιδας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΙΔ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων και πλήθος κόσμου.

Δημήτρης Καρέλης



ΠΗΓΗ   http://www.lamiatimes.gr 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου