Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Ξεκινάει το Σάββατο η γιορτή φέτας


Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργιος Πασχόπουλος , για τις προετοιμασίες και τις συμμετοχές που στηρίζουν την 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, που θα γίνει από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2012 στην Ελασσόνα.

Ο κ. Πασχόπουλος, στην  σημερινή συνέντευξη τύπου, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του πανελλήνιου θεσμού που λαμβάνει χώρα στην Ελασσόνα κυρίως την φετινή κρίσιμη χρονιά της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε επίσης, ότι ο Δήμος Ελασσόνας παρά τα οποιαδήποτε προβλήματα, τολμά, να βοηθήσει το εθνικό μας προϊόν που μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κατά επέκταση να βοηθήσει όλους τους εμπλεκόμενους με το προϊόν αυτό, από τους παραγωγούς της πρώτης ύλης, μέχρι τους παραγωγούς του τελικού προϊόντος, της ΦΕΤΑΣ.

Αποκτά φέτος η 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, συνέχισε ο κ. Πασχόπουλος , ιδιαίτερη σημασία για ένα ακόμα λόγο: να δείξει ότι η περιοχή Ελασσόνας και κατά επέκταση η Θεσσαλία, μπορεί να βρει νέους τρόπους οικονομικής ανάπτυξης, βασισμένης στα παραδοσιακά αγνά προϊόντα ΠΟΠ που υπάρχουν και όχι στην εξόρυξη του λιγνίτη, διατρανώνοντας τη βούληση όλων των κατοίκων και φορέων της περιοχής Ελασσόνας, ενάντια σ’ αυτή τη σκέψη. Ο κίνδυνος της μόλυνσης από την εξόρυξη του λιγνίτη και της μη αναστρέψιμης βλάβης του φυσικού περιβάλλοντος είναι ενάντια σε όλα τα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής, βασισμένη στα  πιστοποιημένα και αγνά κτηνοτροφικά – γεωργικά προϊόντα  της περιοχής , όπως η μοναδική για την ποιότητα και γεύση της ΦΕΤΑ.

 

Τέλος ο κ. Δήμαρχος , ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμπαραστέκονται στην 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, όπως , το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “Δήμητρα”, την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) και το Επιμελητήριο Λάρισας και ανέφερε ότι τα εγκαίνια της 6ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας θα γίνουν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 19.30.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας κ. Αθανάσιος Ζιώγας, παίρνοντας το λόγο από τον κ. Δήμαρχο, ανέφερε τη σημασία της γιορτής και τόνισε την  προσπάθεια που καταβάλλει τόσο ο Δήμος Ελασσόνας όσο και η Κοινωφελής Επιχείρηση για την υλοποίησή της. Παρότρυνε να έρθει ο κόσμος στη γιορτή και να παρακολουθήσει την επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Φέτα, Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» με τη συμμετοχή καταξιωμένων πανεπιστημιακών αλλά εκπροσώπων φορέων που στόχο έχουν να αναδείξουν τη ΦΕΤΑ, ως ένα από τα κορυφαία εξαγωγικά προϊόντα της χώρας μας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους φορείς που βοηθούν στην υλοποίηση της ημερίδας καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας.

 

Τέλος ο Διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας, κ. Ιωάννης Σαμώτας, ανέλυσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινά το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την  Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, που είναι αφιερωμένο στην παράδοση και στη νεολαία με πλούσιες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Ιδιαίτερα τόνισε τις γευσιγνωστικές εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, στις εκδηλώσεις για τα παιδιά και τις παρουσιάσεις τυροκόμησης που θα γίνουν από το ΤΕΕ Γαλακτοκομίας  Ιωαννίνων.

 

ΠΗΓΗ   http://paidis.com 

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου