Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

alt

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» θέλοντας να βοηθήσουν οικονομικά αδύναμες οικογένειες στις μεγάλες δαπάνες που απαιτούνται για προμήθεια σχολικών ειδών πραγματοποιεί διήμερο «σχολικής αλληλοβοήθειας» την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου (6-9 το βράδυ) στην πλατεία Ταχυδρομείου, μπροστά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Εκεί θα μπορούν όσοι έχουν τη δυνατότητα να χαρίσουν κάθε είδους υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο (σχολικά βοηθήματα, ξενόγλωσσα βιβλία, τσάντες, κασετίνες, υλικά σχεδίασης και ζωγραφικής, ντοσιέ, χαρτί, τετράδια, φόρμες γυμναστικής κ.α.) ή να τα ανταλλάξουν με άλλα που έχουν ανάγκη. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αλλά σε καλή κατάσταση.
Οι «ΕΝ.ΠΟ.Λ.» θεωρούν ότι ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η φοίτηση των παιδιών απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δωρεάν, που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων και επιπέδων είναι πολύ μεγάλες, που τα ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν.


alt 

Η Εθελοντική Ομάδα  Στήριξης Καταναλωτών Ν. Καρδίτσας καλεί τους πολίτες της Καρδίτσας να συμμετάσχουν στην εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών.
Σήμερα, που η φοίτηση των παιδιών στα σχολεία κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι, που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία και στα νηπιαγωγεία είναι τεράστιες, που τα ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά,πρέπει όλοι να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη, στηρίζοντας όλους όσοι έχουν ανάγκη.
Με κεντρικό σύνθημα «Να μη λείψουν σχολικά είδη από κανένα παιδί» ξεκινάμε την εκστρατεία αυτή το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012,  10:00 – 13:00 στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας, με στόχο τη συγκέντρωση σχολικών ειδών τα οποία θα παραδοθούν σε διευθύνσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού μας.
Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε είναι:
- Σχολικές τσάντες
- Τετράδια 3- 4 θεμάτων
- Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
- Τέμπερες – Κηρομπογιές
- Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες
- Μαρκαδόρους – Ξυλομπογιές
- Μολύβια
- Στυλό
- Γόμες
- Ξύστρες
- Διορθωτικά
- Πινέλα
- Κασετίνες
- UHU (στικ και υγρή)
- Πλαστελίνες
- Διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων
- Ψαλιδάκια
- Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λπ.)


alt
 
Πρωτοβουλία στήριξης των άπορων μαθητών με σκοπό την παροχή σχολικών ειδών για τις ανάγκες της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, αναλαμβάνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Α' βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.
Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουν έκκληση σε επιχειρήσεις, ομίλους, οργανώσεις, καθώς και στους δημότες που θα ήθελαν να συνεισφέρουν σ' αυτή την πρωτοβουλία, να προσφέρουν σχολικά είδη όπως: τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες, σχολικές τσάντες (όχι μεταχειρισμένα) κλπ, προκειμένου να μοιρασθούν σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απ. Παντσάς, «τη δύσκολη αυτή περίοδο, μπορούμε όλοι, διαθέτοντας έστω και ελάχιστα ποσά, να βοηθήσουμε πολλά παιδιά να ξεκινήσουν ομαλά τη σχολική τους χρονιά, αφού πέρα από την ουσιαστική βοήθεια με την παροχή σχολικών ειδών, θα τους δημιουργήσουμε και την αίσθηση ότι ζούνε σε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Μια αίσθηση, που όλοι εμείς είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να τους τη δώσουμε».
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμη και με την προσφορά ενός μολυβιού, θα δώσουν χαρά, αισιοδοξία και ουσιαστική στήριξη στους μαθητές, που αποτελούν το μέλλον αυτής της, δοκιμαζόμενης από την κρίση, κοινωνίας. «Γιατί ακόμα κι ένα μολύβι «γράφει» θαυμάσια στο τετράδιο της κοινωνικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ.Παντσάς.
Τα προσφερόμενα είδη θα συγκεντρώνονται στην έδρα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στο κτίριο Στρεφτάρη (δ/νση: Τοπάλη 97-Γαλλίας), από τις 3 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, κατά τις πρωινές ώρες (αρμόδια υπάλληλος κα Πεκοπούλου Ειρηάννα), απογεύματα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής (6.30-8.30 μ.μ) και πρωί του Σαββάτου (11.00 π.μ- 1.00 μ.μ). Ομάδα εθελοντών του Δήμου θα παραλαμβάνει τα σχολικά είδη, θα τα συσκευάζει και κατόπιν, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Βόλου, θα βοηθήσει να διανεμηθούν σε οικογένειες που -διαπιστωμένα- αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οι κάτοικοι των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων θα μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα γραφεία (πρώην Δημαρχεία ή Κοινότητες), καθημερινά εκτός Σαββατ/κου, πρωινές εργάσιμες ώρες, στους αρμόδιους υπαλλήλους ως εξής:
• Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας –Νικόλαος Βάτσος
• Δημοτική Ενότητα Αισωνίας – Κόκκορη Μαρίνα
• Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου- Πέγιος Δημήτρης
• Δημοτική Ενότητα Πορταριάς- Μούτου Δήμητρα
• Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας- Χρυσοχού Ελένη
• Δημοτική Ενότητα Ιωλκού- Πιτσιώρη Νίκη
• Δημοτική Ενότητα Άλλης Μεριάς – Γούσια Θεοδώρα
• Δημοτική Ενότητα Αγριάς- Μιχάλης Χρήστος
• Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας- Αλεξόπουλος Δημήτρης
Οι Εθελοντικές Οργανώσεις «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας», «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» στο Βόλο και η «Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας» στην Αγριά, που πάντα συνδράμουν το έργο του Δήμου Βόλου σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα τοποθετήσουν σταντς στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στην πλατεία Πανεπιστημίου και σε κεντρικό σημείο της Αγριάς, για τη συλλογή των σχολικών ειδών κατά τις ώρες που είναι ανοιχτή η εμπορική αγορά (Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 6.30-8.30 μ.μ) και το πρωί του Σαββάτου 11.00 π.μ -13.00 μ.μ), ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία.
Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, κτίριο Στρεφτάρη (Τοπάλη 97-Γαλλίας) τηλ.2421035417.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου