Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ Θ.ΖΑΓΟΡΑΚΗ

zagorakis xreos
Ποινική δίωξη κατά του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ηλία Βιολίδη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.
Η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από μελέτη του πορίσματος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαπίστωσε αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην ταμειακή διευκόλυνση του Ηλία Βιολίδη προς την ΠΑΕ με επιταγές του.
Σύμφωνα με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ πιστωτές της ΠΑΕ πληρώνονταν με επιταγές του πρώην αντιπροέδρου, στον οποίο επιστρέφονταν εν συνεχεία τα χρήματα από την ΠΑΕ με κατάθεση σε τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά αρκετές από τις επιταγές αυτές στους πιστωτές σφραγίστηκαν ή ακυρώθηκαν.
Οπως σημειώνει το πόρισμα σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό με το οποίο ο Ηλίας Βιολίδης είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επιστροφή σε τραπεζικό του λογαριασμό αλλά δεν έχει εξοφλήσει στους πιστωτές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 752.846, 98 ευρώ.
Επίσης, μεταξύ άλλων στο πόρισμα, γίνεται λόγος και για απόφαση του δ.σ. της ΠΑΕ τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με την οποία για να απαλλαγεί ο πρώην πρόεδρος από την υποχρέωση επιστροφής ποσού 320.476 ευρώ, που εξήλθαν από τα ταμεία της ΠΑΕ με γραπτές και προφορικές εγκρίσεις για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ, του δόθηκε αναδρομική αμοιβή διευθύνοντα συμβούλου 6.400 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
H δικογραφία απεστάλη στον ανακριτή και θα ακολουθήσουν οι κλήσεις σε απολογία.


http://www.contra.gr   ///   http://makeleio.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου