Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η Κρήτη πρωτοπορεί στην αξιοποίηση της ξυλώδους βιομάζας (πέλετς)

Ο δήμος της Φαιστού που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου είναι ο μοναδικός δήμος αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια όπου θα αξιοποιήσει αποτελεσματικά τη ξυλώδη βιομάζα (πέλετς) αφού έγινε εταίρος διότι δόθηκε το πράσινο φώς στη πρότασή του προς χρηματοδότηση έργων στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρου για τα έτη 2007 με 2013. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στις 23 Ιουλίου 2012 στο νησί Σύμη κοντά στη Ρόδο. Η Επιτροπή Επιλογής Πράξεων του Προγράμματος αποδέχτηκε μονάχα δεκαεφτά έργα συνεργασίας, τα οποία θα στοιχίσουν συνολικά περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ, και τα οποία θα ενισχυθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.
Η Κρήτη πρωτοπορεί στην αξιοποίηση της ξυλώδους βιομάζας (πέλετς) Η Κρήτη πρωτοπορεί στην αξιοποίηση της ξυλώδους βιομάζας (πέλετς)
Το συγκεκριμένο έργο έγινε αποδεκτό με συνολικό Προϋπολογισμό πάνω από 880.000 ευρώ και οι εταίροι που συμμετέχουν, εκτός από το δήμο της Φαιστού, είναι η κοινότητα Βοροκλήνης στη Κύπρο, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Κρήτης, και ο φορέας διαχειριστικής ενότητας Ανατολικής Σάμου. Ακόμη θα πληροφορηθούν αλλά και θα λάβουν γνώσεις οι δημότες της Φαιστού για τα θέματα «Τεχνολογίες και Συστήματα Υποκατάστασης Συμβατικών Καυσίμων στη Θέρμανση Κτιρίων – Εγκατάσταση / Μετατροπή / Αναβάθμιση, Συντήρηση και Χρήση εξοπλισμού θέρμανσης σε υφιστάμενα κτίρια, με Αξιοποίηση της Ξυλώδους Βιομάζας (πέλετς)».

ΠΗΓΗ   http://www.ecotimes.gr 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου