Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Φοιτητές Γεωπονίας στη Φλώρινα καλλιεργούν καινούργια ποικιλία φασολιού

Φοιτητές Γεωπονίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα διεξάγουν πειραματικές καλλιέργειες μίας καινούργιας ποικιλίας κοινού φασολιού που ονομάζεται Phaseolus Vulgaris αλλά πρόσφατα αποκαλείται Prespa. Αυτή η ποικιλία φασολιού επιλέχθηκε μαζί με άλλες ποικιλίες φασολιού που βρίσκονται τριγύρω από τη λίμνη Πρέσπα διότι το συγκεκριμένο είδος έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται καταλλήλως στο περιβάλλον και δίνει και μεγάλα ποσά παραγωγής.
Παράλληλα η ποιότητά του είναι εξαίρετη και οι συνολικές αποδόσεις του παραμένουν σταθερές. Έτσι μαζί με τακτικές κλασσικής βελτίωσης τα τελευταία χρόνια, οι πειραματικές καλλιέργειες της Prespa που πραγματοποιούνται γύρω από τη λίμνη Πρέσπα καθώς και στο αγρόκτημα του ΤΕΙ Φλώρινας, υπόσχονται πολλά.
Φοιτητές Γεωπονίας στη Φλώρινα καλλιεργούν καινούργια ποικιλία φασολιού Φοιτητές Γεωπονίας στη Φλώρινα καλλιεργούν καινούργια ποικιλία φασολιού
Εμπνευστές των καλλιεργειών είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ιωάννης Τοκατλίδης.
Ένα πολύ θετικό σημάδι είναι ότι η Prespa έχει δοθεί παράλληλα και σε παραγωγούς εκτός του ΤΕΙ Φλώρινας για δοκιμαστική καλλιέργεια και έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές μέχρι στιγμής. Αυτό φάνηκε πολύ στο φετινό καυτό καλοκαίρι όπου τα καυτά καλοκαίρια σε γενικές γραμμές είναι πολύ αρνητικά για τις παραγωγές φασολιού, ωστόσο δε συνέβη το ίδιο και με τη Prespa. Επομένως, το τμήμα Γεωπονίας του ΤΕΙ Φλώρινας διατελεί πραγματικά ένα πολύ χρήσιμο έργο.

ΠΗΓΗ   http://www.ecotimes.gr 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου