Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ


 Ένα μουσικό ταξίδι, στις νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου με τραγούδια κι  εκπομπές που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ξεκινώντας από τη δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια, εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις, όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα κύριε Έντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Μικρή, πικρή μου αγάπη» και πολλές ακόμη, θα ζωντανέψουν  επί σκηνής, στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» σε μια  ιστορική αναδρομή.

Στην παράσταση θα ακουστούν  τραγούδια όλων των μεγάλων μας δημιουργών που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν. Τότε που η μαγεία του ραδιοφώνου έφερνε σε επαφή τους απλούς ανθρώπους με τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική κι άφηνε τη φαντασία του ακροατή να ντύσει τον ήχο με τις δικές του εικόνες. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις: «...η τηλεόραση μας αιχμαλώτισε, ενώ το ραδιόφωνο μας μάγεψε».

Στη νοσταλγική αυτή διαδρομή ονείρων κι αναμνήσεων θα μας οδηγήσουν οι Ελένη Δήμου, Παναγιώτης Πετράκης, Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλά και ο Μάκης Δελαπόρτας.
Συμμετέχουν ακόμη οι: Γιάννης Μαθές και Άρτεμις Ματαφιά.
 

Κείμενα, σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας
Συνεργασία: Στέλιος Παπαδόπουλος
Ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης
Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου, Νίκος Παπαζήσης
Ήχος: Άκης Γκολφίδης 
Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπίτας

πηγη   http://www.gialino.gr


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου