Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ενημερώνει τους μετανάστες στη γλώσσα τους

Ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, μεταφρασμένο σε 13 γλώσσες και διαλέκτους, διανέμεται από την Αστυνομία σε υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους.

Το φυλλάδιο σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την αύξηση των επιστροφών αλλοδαπών στην πατρίδα τους, με ασφάλεια και χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά.


Το ενημερωτικό φυλλάδιο μεταφράστηκε στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, αλβανικά, ρωσικά, κινεζικά, αραβικά, μπενγκάλι, κουρδικά, φαρσί, ουρντού, παστού και νταρί, ενώ, αναπαράχθηκε σε 1.500.000 αντίτυπα. Το κόστος της όλης προσπάθειας καλύπτεται κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.


Για την εφαρμογή του προγράμματος, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής έχει προγραμματίσει μία σειρά δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν:


- Εγκατάσταση «περιπτέρου» στην έδρα της Διεύθυνσης (Π. Ράλλη 24- Ταύρος), όπου αστυνομικοί και διερμηνείς ενημερώνουν, τις εργάσιμες ημέρες, από 08:00 έως 14:00, τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς για τις δυνατότητες του προγράμματος.


- Ενημέρωση των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων μεταναστών, που λειτουργούν νόμιμα στον νομό Αττικής, και παράδοση έντυπου υλικού για διανομή στα μέλη τους. Επίσης, προβολή της δράσης μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που διαθέτουν.


- Ενημέρωση και αποστολή έντυπου υλικού στις Διπλωματικές Αρχές τρίτων χωρών, που λειτουργούν στην Αθήνα.


- Επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές του νομού Αττικής και διάθεση έντυπου υλικού για ενημέρωση και διανομή στους αλλοδαπούς που προσέρχονται στους δήμους.


- Ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και διερμηνείς (σε κινητή μονάδα-βαν), σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας.


- Διανομή έντυπου υλικού σε καταστήματα όπου δραστηριοποιούνται νόμιμα αλλοδαποί και αποτελούν συνήθως σημεία συγκέντρωσής τους.



newsit.gr   ///   http://www.lamiareport.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου