Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ποιά είναι τα πρώην... κακόφημα στέκια των Τρικάλων; Πως κυλά η ζωή σήμερα εκεί;


Ποια ειναι τα πρωην... κακοφημα στεκια των Τρικαλων; Πως κυλα η ζωη σημερα εκει;
Τι συµβαίνει στα Τρίκαλα; H Tίτη Βελοπούλου βρέθηκε στη θεσσαλική πόλη για να διαπιστώσει μεταξύ άλλων, ότι οι πιο ζωντανές και ιδιαίτερες γειτονιές των Τρικάλων, τα Μανάβικα, ανάµεσα στο Βαρούσι και την κεντρική πλατεία, αποπνέουν ακόμη μια πολύ ιδιαίτερη ατµόσφαιρα!
ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΕΙΜΕΝΟ: TΙΤΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (tvelopoulou@dousiscom.gr),
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΤΑΣ, AΡΧΕΙΟ ICONS

Στα πρώην κακόφημα στέκια... Βρεθήκαμε εκεί  όπου το 1920 στεγάζονταν τα πορνεία της πόλης και άρχισε να λειτουργεί η λαχαναγορά, τα λεγόµενα µανάβικα, εξού και η ονοµασία της συνοικίας. Τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα κτήριά της γειτονιάς έχουν ανακαινισθεί, οι δρόµοι έχουν πεζοδροµηθεί και στη θέση των παλαιών εγκαταλειµµένων αποθηκών έχουν δηµιουργηθεί παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και µπαράκια που συγκεντρώνουν πληθώρα κόσµου! Εντύπωση προκαλεί η τεράστια τοιχογραφία (150 τ.µ.) που φιλοτεχνήθηκε στην ορατή πλευρά σύγχρονης οικοδοµής το 2006 από ξένους καλλιτέχνες, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράµµατος για την αναβάθµιση της περιοχής (φωτό). Αναπαριστά µε ρεαλιστικό τρόπο εικόνες µια λαϊκής γειτονιάς µε θαµώνες ταβέρνας, τραγουδοποιούς στα µπαλκόνια, νοικοκυρές στη λαϊκή αγορά και παιδιά που παίζουν. Φαντάζει τόσο πραγµατική που σε παρασύρει σε ένα ταξίδι εποχής!


MUST• Να γευτείς ευφάνταστα πιάτα και σούβλα στο φηµισµένο Κατώγι, και µεζέδες στα Μεζεδοκάµωµατα!
• Για γερές δόσεις αυθεντικής διασκέδασης, όλοι οι δρόµοι οδηγούν στο επιτυχηµένο Baccarat και το παραδοσιακό καφενείο Ελλοίνων!
• Προµηθεύσου από βότανα και µπαχάρια µέχρι τυροκοµικά και κρασιά στο ολοκαίνουριο παντοπωλείο, Το Ζύγι.
• Για χαλαρό καφεδάκι µε θέα στον πεζόδροµο, πάµε Πάπυρο.
• Rock ακούσµατα στην all time classic Κρύπτη και στο αδελφάκι της ακριβώς δίπλα, ή στο εναλλακτικό Arapatta.


 πηγη http://travelstyle.gr   
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου