Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η ενθρόνιση του πρώτου δεσπότη Σιγκαπούρης!!!!



Ενθρονίστηκε σε μια λαμπρή τελετή ο πρώτος μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νότιας Ασίας κ. Κωνσταντίνος. Τον νέο ιεράρχη υποδέχτηκαν με έθιμα της χώρας νέοι Ινδονήσιοι τυμπανιστές, ενώ μετά το τέλος της ενθρονίσεως ζωντάνεψαν έξω από το Chijmes Hall τα παραδοσιακά λιοντάρια της Σιγκαπούρης. Πλήθος πιστών από πολλές χώρες της Νότιας Ασίας αλλά και Έλληνες (ομογενείς και ταξιδιώτες) είχαν κατακλύσει τον χώρο.

Παρέστησαν οι σεβασμιότατοι μητροπολίτες Χονγκ Κονγκ και Νοτιοανατολικής Ασίας κ. Νεκτάριος (αδελφός του κ. Κωνσταντίνου που προέστη της Θείας Λειτουργίας ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου), Σάμου κ. Ευσέβιος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Δαρδανελίων κ. Νικήτας και Κορέας κ. Αμβρόσιος.

Ο νέος ιεράρχης είναι πρώην δημοσιογράφος που ακολούθησε τον δρόμο της προσφοράς στην Εκκλησία και αναλυτικό αφιέρωμα στην πορεία της ζωής του είχε παρουσιάσει η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Υπηρετεί τους λαούς της Ασίας τα τελευταία 13 χρόνια και στη σύντομη ομιλία του είπε ότι επιθυμεί να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις, ώστε οι ορθόδοξες κοινότητες της Νότιας Ασίας να στερεωθούν, να αναπτυχθούν και να γίνουν ζωντανές, και στις οποίες οι πιστοί, με μια καρδιά και μια ψυχή, θα εργάζονται για τη σωτηρία τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ενορίες και στα πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα της μητροπόλεως, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας, ώστε ενωμένοι να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των ιδρυμάτων μας και των φιλανθρωπικών προγραμμάτων, και να στηρίξουμε τις κοινότητές μας» είπε.

Στη μητρόπολή του περιλαμβάνονται 11 χώρες της περιοχής: Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Ινδία, Πακιστάν, Μαλαισία, Μπανγκλαντές, Αφγανιστάν, Σρι Λάνκα, Νεπάλ, Μπουτάν και Μαλδίβες.

ΠΗΓΗ   http://www.dimokratianews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου