Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΑΓΑ: Προ των πυλών της Ελλάδας ο αμερικάνικος κολοσσός Wal-mart


Προ των πυλών της Ελλάδας ο αμερικάνικος κολοσσός Wal-mart
Επενδυτική πρωτοβουλία για είσοδο στην ελληνική αγορά φέρεται να αναλαμβάνει η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου διεθνώς, η Αμερικανική «Wal-Mart», σε συνεργασία με τη βορειοελλαδική αλυσίδα «Βασίλαγας».
Όπως επισημάνθηκε από τη διοίκηση της τελευταίας, υπάρχει καταρχήν συμφωνία με την αλυσίδα από τις ΗΠΑ για ανάπτυξη μεγάλων σούπερ-μάρκετ στην ελληνική αγορά αρχής γενομένης από το 2013 και στις περισσότερες πρωτεύουσες νομών.
Τα συγκεκριμένα σούπερ-μάρκετ θα πουλάνε όλων των ειδών τα προϊόντα σε ελκυστικές τιμές, ενώ η επωνυμία τους δεν θα είναι «Wal-Mart», αλλά θα καθορισθεί σύντομα. Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της “Βασίλαγας” και της «Wal-Mart» τοποθετείται χρονικά στους πρώτους μήνες του 2013 και πιθανότατα θα γίνει στην Αθήνα. Μάλιστα για τη «Wal-Mart» η Ελλάδα, όπως τονίστηκε στην «ΗτΣ», θα αποτελέσει “πύλη εισόδου” για επέκταση και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή αγορά. Η «Βασίλαγας» διαθέτει τρία ίδια καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και αρκετά συνεργαζόμενα με την επωνυμία “3Β Markets”, τα οποία πωλούν πολλά επώνυμα προϊόντα, που αποτελούν παράλληλες εισαγωγές από διάφορες άλλες χώρες της Ε.Ε..
Αλλάζει το κλίμα
Η κίνηση του αμερικανικού κολοσσού στο χώρο του λιανεμπορίου, ο οποίος διαθέτει περισσότερο από 5.000 καταστήματα και πάνω από 138 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως εφόσον προχωρήσει θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στο εγχώριο λιανεμπόριο και θα οξύνει τον ανταγωνισμό. Κυρίως όμως θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, θα αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε η απόφαση των ΦΑΓΕ και Coca Cola 3E να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό και θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει και αφήνει οριστικά πίσω της την κρίση.


ΠΗΓΗ   http://www.imerisia.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου