Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ: Παραλίγο θεαματική απόδραση στο Δομοκό.

Ξημερώματα Κυριακής ,η βροχή έπεφτε δυνατά και  ο  θόρυβος κάλυπτε ακόμη και τις φωνές κάποιων κρατούμενων στις φυλακές Δομοκού.
Εκείνη την ώρα ,θεώρησαν ως την καταλληλότερη στιγμή για να πραγματοποιήσουν το σχέδιο  τους που θα τους οδηγούσε στην ελευθερία δυο αλβανικής καταγωγής κρατούμενοι.
Άγνωστο πως κατάφεραν να βγουν από τα κελιά τους ,να περάσουν  την εσωτερική επιτήρηση και  με κλειδιά που είχαν  οι ίδιοι κατασκευάσει ,άνοιξαν  την πόρτα της πρώτης ζώνης και να βγουν στο διάδρομο χωρίς κανείς να τους αντιληφτεί και στη συνέχεια στο  μεγάλο προαύλιο.
Όλα  ως εκείνη τη στιγμή πήγαιναν καλά για τους δυο  βαρυποινίτες  αφού η δυνατή βροχή, ο αέρας ,το κρύο και οι αστραπές που έπεφταν ήταν για αυτούς σύμμαχοι τους.
Ο δρόμος προς την ελευθερία απείχε για αυτούς μόλις λίγα μέτρα.
Όμως υπήρχε το  τελευταίο εμπόδιο που είναι η εξωτερική περίφραξη και  η οποία είναι  υπό συνεχή παρακολούθηση από τα κλειστά κυκλώματα των   σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Ετσι και έγινε την τελευταία στιγμή ο σωφρονιστικός υπάλληλος υπηρεσίας  εντόπισε τον έναν από  αυτούς.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και μετά από λίγη ώρα οι  υπάλληλοι  βάρδιας εντόπισαν  και τους δυο  κρατούμενους , τους συνέλαβαν και τους ξαναγύρισαν στα κελιά τους.
Έτσι ξαναγύρισε στη  θέση της και η καρδιά των φυλάκων που αν  πετύχαινε η απόδραση, κάποιοι από αυτούς θα έβρισκαν τον μπελά τους!
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου