Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Μετά την Πρωτοχρονιά η καταβολή εφάπαξ Δημοσίου

Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα αρχίσει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων να εκταμιεύει σταδιακά το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να πληρωθούν τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε αναμονή εδώ και δύο χρόνια.

Σήμερα πληρώνονται περίπου 750 εφάπαξ τον μήνα και στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι από τον Ιανουάριο να πληρώνονται 3.500 εφάπαξ έτσι ώστε να μέχρι το τέλος του 2013 να έχουν πληρωθεί περίπου 40.000 δικαιούχοι.

Για να γίνει αυτή η διαδικασία, το υπουργείο Εργασίας θα υπογράψει μνημόνιο με το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου το οποίο θα προσδιορίζει την σταδιακή απορρόφηση των κονδυλίων που απαιτούνται για την πληρωμή των εφάπαξ ανάλογα με τον αριθμό προτεραιότητας που έχουν λάβει οι δικαιούχοι τους.

"Δεκάδες χιλιάδες υποχρεώσεις θα εξοφληθούν άμεσα και έχουμε μπει μπροστά σε μια διαδικασία που έχουμε αυξήσει τους ρυθμούς έτσι ώστε μέσα στο 2013 περίπου 40.000 εκκρεμείς υποθέσεις εφάπαξ φάκελοι θα τακτοποιηθούν που το ύψους ξεπερνάει το 1,1 δισ. ευρώ", είπε ο κ. Βρούτσης.

Σήμερα, στο συγκεκριμένο Ταμείο έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 63.000 αιτήσεις για εφάπαξ από τις οποίες οι 40.000 έπρεπε ήδη να έχουν πληρωθεί. Το Ταμείο, ωστόσο, δεν έχει ούτε ένα ευρώ στα αποθεματικά του και τα ετήσια έσοδα πλησιάζουν τα 350 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ήδη ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας την ενίσχυση του Ταμείου με προσωπικό έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά των υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν και ταυτόχρονα να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι αν και είναι συνταξιούχοι δεν έχουν εισπράξει το εφάπαξ από τον Οκτώβριο του 2010.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης απέστειλε σήμερα εγκύκλιο σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία για να προχωρήσουν σε ειδική απογραφή όλων των συντάξεων χηρείας που εισπράττουν χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων.


πηγη   http://www.megatv.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου