Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τα Νέα κόλπα απο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) για να βγάλουν οι μηχανικοί χρήμα !!!!

Ημερίδα του ΤΕΕ για τα έργα της Μεσοχώρας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας βρίσκεται μπροστά σε μία νέα οικονομική πραγματικότητα, με την κατάργηση των πόρων που εισέπραττε από την οικοδομή και τα δημόσια έργα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη διεύρυνση του σκοπού και του ρόλου του ΤΕΕ.
«Το ΤΕΕ, εκτός από τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, θα πρέπει να γίνει και ο φορέας πιστοποίησης όλων των τεχνικών επαγγελμάτων. Το Επιμελητήριο, προσφέροντας αυτή τη πολύ σημαντική υπηρεσία, θα μπορούσε να εξασφαλίσει έσοδα που θα χρηματοδοτούν τη λειτουργία του. Το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας έχει κάνει αυτή την πρόταση στο κεντρικό ΤΕΕ που την είδε θετικά, ενώ την έχω συζητήσει και με ορισμένους υπουργούς της κυβέρνησης που επίσης έδειξαν ενδιαφέρον. Θα πρέπει όμως να αναληφθεί πρωτοβουλία σε κεντρικό επίπεδο, για να θεσπιστεί δια νόμου μία τέτοια πρόσθετη λειτουργία», τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Τάσος Κονακλίδης.
Εν τω μεταξύ, το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, εδώ και τρία χρόνια, πριν καταργηθούν οι πόροι του ΤΕΕ που αντλούνταν από τις αμοιβές των μηχανικών και τους αναδόχους των δημοσίων έργων,  κάνει ό,τι δυνατόν για περιορίσει τις δαπάνες του.
«Ήταν φανερό το που πήγαινε το πράγμα. Πέραν αυτού, η κρίση στην οικοδομή και γενικότερα στις κατασκευές, σήμαινε και μείωση των εσόδων του ΤΕΕ. Το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, που πριν τρία χρόνια είχε προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ, φέτος έχει μόλις 1,350 εκατ. ευρώ από τα οποία έχει εισπράξει από το Επιμελητήριο, περίπου το 1 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα», εξήγησε ο κ. Κονακλίδης.
Σε αυτή την τριετία, για τη μείωση των δαπανών, κόπηκαν οι αμοιβές των Μονίμων Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας, δηλαδή όλων αυτών που επεξεργάζονται τις θέσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κόπηκαν δραστικά οι υπερωρίες, μπήκε ένα μικρό τέλος στα επιμορφωτικά σεμινάρια ( μόλις 20 ευρώ για τα σεμινάρια των 25 ωρών), ενώ το Επιμελητήριο βγήκε στην…. αγορά και πλέον βρίσκει χορηγούς για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και αυτές, είναι ως γνωστόν πολλές και σημαντικές.
«Με την κατάργηση των πόρων, μειώθηκαν κατά περίπου 60% τα έσοδα του ΤΕΕ. Μένουν μόνο οι ετήσιες εισφορές των μηχανικών που είναι μικρές. Συνεπώς πρέπει το Επιμελητήριο, να βρει πηγές εσόδων με την παροχή υπηρεσιών που είναι απαραίτητες, όπως αυτή που προτείνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ και αφορά την πιστοποίηση όλων των τεχνικών επαγγελμάτων», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: voria.gr    /////    http://www.e-geoponoi.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου