Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Το Χωριό του Άι Βασίλη, στην πόλη Ροβανιέμι της Φιλανδίας.

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των Χριστουγέννων.  ΆΘελα μας ακόμη και οι μεγάλοι γινόμαστε παιδιά βάζοντας τον εαυτό μας μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών
Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μην κάνουμε μια αναφορά στο γνωστό σε όλους,  Χωριό του Άι Βασίλη, στην πόλη Ροβανιέμι της Φιλανδίας.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πάρκο το οποίο απέχει μόλις 8 χλμ. από το Ροβανιέμι και μπορείτε να φθάσετε εκεί με λεωφορείο, που θα πάρετε από το κέντρο της πόλης.
Μπαίνοντας στο πάρκο, μπαίνετε όπως λένε όλοι σε έναν μαγικό κόσμο και ξεκινάτε να επισκέπτεστε αρχικά το εργαστήριο των δώρων, όπου δεκάδες ξωτικά, ετοιμάζουν πυρετωδώς τα δώρα μικρών και μεγάλων και σας ζητούν να τα βοηθήσετε στο…τύλιγμα! Ακολουθούν, η παγωμένη γκαλερί με γλυπτά από πάγο, που απεικονίζουν τις 4 εποχές της Λαπωνίας ενώ επόμενη στάση είναι το σχολείο των ξωτικών, όπου τα μικρά παιδιά ζωγραφίζουν πραγματικά έργα τέχνης!
Μην παραλείψετε να κάνετε  μια στάση για ανεφοδιασμό σε ένα ξύλινο σπιτάκι μέσα στο καλυμμένο από χιόνι πάρκο απολαμβάνοντας μια καυτή σοκολάτα, καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή είναι από -30 και κάτω, ή αν πεινάτε δοκιμάστε  μια αχνιστή σούπα σολομού.  Στη συνέχεια, επιβιβαστείτε σε ένα έλκηθρο, που το σέρνουν τάρανδοι  και κάντε μια αξέχαστη βόλτα μέσα στα χιονισμένα δάση της Φινλανδίας! Πριν φύγετε από το πάρκο, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το ταχυδρομείο για να στείλετε ευχετήριες κάρτες από το πιο χριστουγεννιάτικο χωριό ενώ η τελευταία στάση σας θα πρέπει να είναι στο γραφείο του Άγιου Βασίλη, για να του ζητήσετε αυτοπροσώπως το δώρο σας και να βγάλετε την κλασσική φωτογραφία μαζί του!


(πληροφορίες:www.dinfo.gr,anagnwsths.com

http://kristytalks.com 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου