Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Διακοπή στο Tumblr εξαιτίας επίθεσης worm

Μια ομάδα hackers βρίσκεται πίσω από την εξάπλωση μιας δημοσίευσης στην πλατφόρμα blogging, Tumblr, η οποία περιέχει κακόβουλο λογισμικό – έναν ιό τύπου worm. Το post αναδημοσιεύθηκε στις σελίδες των θυμάτων και σε όσους επισκέπτες είχαν «μολυνθεί».
Διακοπή στο Tumblr εξαιτίας επίθεσης wormΗ GNAA, μία «αντι-blogging» ομάδα που στο παρελθόν έχει επιτεθεί σε μεγάλα sites – όπως το CNN, στην εκστρατεία του προέδρου Ομπάμα και στο Wikipedia – ανέλαβε την ευθύνη για την εξάπλωση του worm,
το οποίο πήρε τη μορφή μιας λεκτικής ύβρις που εμφανίστηκε στις σελίδες του Tumblr σε περισσότερους από 8.000 χρήστες, σύμφωνα με tweets, που φαίνεται να έχουν διαγραφεί από ένα μέλος της ομάδας που τα έστειλε. Η USA Today και το Reuters ήταν μεταξύ των σελίδων του Tumblr που έχουν πληγεί από τον ιό.
Οι επιτιθέμενοι, εξήγησαν ότι το περιστατικό είναι «ένας πόλεμος κατά των οπαδών της τηλεοπτικής σειράς My Little Pony: Friendship is Magic». Στόχος των επιθέσεων ήταν η σελίδα Tumblr των fans της σειράς κινουμένων σχεδίων και η The Daily Dot, οι οποίες ήταν μεταξύ των πρώτων θυμάτων που προσβλήθηκαν από την επίθεση.


Πηγή: http://www.secnews.gr/archives/54292
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου