Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Α1 ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 30/3/2013

Όλα τα αποτελέσματα…
 
Στυλίδα- Μαλεσίνα 1-0 στο γήπεδο, αλλά στα  χαρτιά 3-0 υπερ Στυλίδας αν  μηδενιστεί η φιλοξενούμενη.
Δάφνη Λιβανατών – Ένωση 2010 3-1
Οπούντιος Μαρτίνου – Ολυμπιακός Λαμίας 3-2
Άρης Αγ. Κων/νου – Κένταυρος Αχινού 4-0
Ακαδ. Ηρακλής – Αγρότης Λιανοκλαδίου 3-3
Παγκρατιακός – Πρ. Λάρυμνας 2-1
Ελατειακός – Καμένα Βούρλα 1-3
Μαγνησιακός – Νέο Κρίκελλο 2-0
Δίβρη – Αταλάντη 0-1
 
Η βαθμολογία
 
Στυλίδα 86
Μαλεσίνα 81 (μέχρι να αποφασίσει η ΕΠΣΦ για την τιμωρία που θα επιβληθεί)
Μαρτίνο 77
Δάφνη Λιβανατών 60
Αταλάντη 57
Άγιος Κωνσταντίνος 47
Καμμένα Βούρλα 46
Ένωση 2010 44
Ολυμπιακός Λαμίας 41
Ελατειακός 37
Λιανοκλάδι 36
Ακαδ. Ηρακλής Ροδίτσας 36
Λάρυμνα 32
Νέο Κρίκελλο 30
Δίβρη 28
Μαγνησιακός 28
Παγκρατιακός 22
Αχινός 14
 
Μετά το σημερινό αποτέλεσμα στην κορυφή η Στυλίδα είναι  πρωταθλήτρια και  οδεύει στην επόμενη αγωνιστικη για συμμεοχή στον όμιλο της Γ Εθνικής Κατηγορίας.
 
 
Θα περίμενε κανείς σήμερα στο ΔΑΚ της Στυλίδας να γίνει  η γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου.
Κι όμως  το  παιχνίδι ανάμεσα στην γηπεδούχο Στυλίδα και  την φιλοξενούμενη Μαλεσίνα δεν τελείωσε ποτέ, στο γήπεδο ,τελείωσε στα χαρτιά.
Ενώ όλα  πήγαιναν καλά  τουλάχιστον στο  πρώτο  ημίχρονο και  ο αγώνας ήταν μοιρασμένος με τις δυο ομάδες να καταβάλουν  προσπάθειες για την επιτυχία τέρματος  ξαφνικά έγινε ο  μεγάλος χαμός.
Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα  οι φιλοξενούμενοι  είχαν  παραπόνα από την διαιτησία του κ. Ξαρχά και μόλις στο 77  πέτυχαν γκολ οι παίχτες της Στυλίδας το γήπεδο «πηρέ φωτιά»!
Όλος ο πάγκος της Μαλεσίνας μπήκε στον αγωνιστικό  χώρο και  εν  χορώ άρχισαν να διαμαρτύρονται  προς τον διαιτητή.
Απειλήθηκαν επεισόδια και  ο ρέφερι ο  κ. Ξαρχάς αποχώρησε προς τα αποδυτήρια, τον ακολούθησαν οι  παίχτες της  Μαλεσίνας και αρνήθηκαν να επανέλθουν στον αγωνιστικό  χώρο.
Έτσι ο διαιτητής έληξε τον αγώνα στα χαρτιά και φυσικά αναμένεται  τιμωρία της ομάδας των φιλοξενουμένων γιατί ο αγώνας ανεξάρτητα από τα αίτια που επικαλούνται οι παίχτες και οι  παράγοντες τους διακόπηκε με δική τους ευθύνη.
Αν τα παράπονα της Μαλεσίνας είναι βάσιμα ή όχι θα το  κρίνουν εκείνοι που έχουν την ευθύνη. της  διεξαγωγής του πρωταθλήματος.
Το γεγονός είναι  ότι παίχτες και  παράγοντες της συμπεριφέρθηκαν  ανάρμοστα απέναντι στο θεσμό και τους κανόνες του ποδοσφαίρου.
Είχαν μπροστά τους 15 λεπτά ακόμη χρόνος ικανός για ισοπαλία ακόμη και για νίκη. Άλλωστε το  πρωτάθλημα δεν τελείωσε, τυπικά υπολείπονται δυο ακόμη αγωνιστικές. Η Μαλεσίνα έχασε μια ευκαιρία να  φτάσει  έως το τέλος του πρωταθλήματος με ψηλά το  κεφάλι. Αγωνίστηκε πολύ καλά έδειξε αγωνιστικότητα και αθλητικό επίπεδο  αλλά τα χάλασε με μιας. Αν δεχτεί κανείς ότι  πραγματικά αδικήθηκε, δεν είναι  η μοναδική ομάδα στο  ελληνικό και όχι  μόνον ποδόσφαιρο που  αδικείται, υπάρχουν και προσφυγές,καταγγελίες, ενστάσεις, αθλητικοί δικατές κ.α. μέσα, η αποχώρηση σε τι εξυπηρετεί;
Η σημερινή συμπεριφορά είναι  ακατανόητη και  καταδικαστέα.
Αποχώρηση Οµάδας
 
11. Σε περίπτωση διακοπής αγώνα λόγω αποχώρησης από το γήπεδο µίας από τις διαγωνιζόµενες οµάδες τότε θα ισχύουν τα πιο κάτω.
11.1. Η οµάδα που αποχώρησε µηδενίζεται και ο αγώνας θα κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου µε σκορ το οποίο θα της επιτρέπει να προκριθεί στον επόµενο Γύρο. Περαιτέρω η οµάδα που αποχώρησε θα παραπέµπεται στην ∆ικαστική Επιτροπή για επιβολή ελάχιστου προστίµου 120.000 Ευρώ για τις οµάδες Α’ και Β’ Κατηγορίας και 10.000 Ευρώ για τις οµάδες Γ’ και ∆’ Κατηγορίας και αποκλεισµό
από την συνέχεια του Πρωταθλήµατος.
11.2. Αν η οµάδα που αποχώρησε είναι η γηπεδούχος οµάδα, τότε όλες οι εισπράξεις του αγώνα περιέρχονται στο ταµείο της ΚΟΠ.
 
 
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου