Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Απολύει 700 εργαζόμενους η Lufthansa

Απολύει 700 εργαζόμενους η Lufthansa
Στην κατάργηση 700 θέσεων εργασίας και σε συρρίκνωση του μερίσματος για το 2012 προχωράει η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa «στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και να συνεχισθούν οι επενδύσεις» όπως ανακοίνωσε η ίδια..

Η διοίκηση της Lufthansa ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει να εξοικονομεί 1,5 δισ. ευρώ ανά έτος έως το 2015.

Κατόπιν, από το 2015 μέχρι το 2025, σχεδιάζει να δαπανήσει για νέα αεροσκάφη ένα κονδύλι 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποκτώντας οκτώ αεροπλάνα για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και 100 μικρότερα (συνολικά 108 νέα αεροπλάνα).

Διευκρινίζει ότι οι 700 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κολονία έως το 2017, αλλά και βορείως του Αμβούργου, στο Νόρντερστεντ, στην Lufthansa Revenue Services.

Το συνδικάτο ver.di έκανε σαφές ότι εναντιώνεται στις καταργήσεις θέσεων εργασίας, μη αποκλείοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα σχέδια της διεύθυνσης της εταιρίας προβλέπουν την κατάργηση επιπλέον 3.500 θέσεων εργασίας αλλά σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου.

«Με κάθε μέσο, θα εναντιωθούμε σε τέτοια μέτρα. Δεν θα δεχθούμε να γίνει ανταγωνιστική η Lufthansa σε βάρος των εργαζομένων της» απαντούν οι εργαζόμενοι.  



ΠΗΓΗ   http://www.tanea.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου