Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Έτσι βγαίνει δεύτερος! ΟΛΑ τα σενάρια


Η πρόκριση φαίνεται πως δεν χάνεται για τον Παναθηναϊκό. Με τα νέα όμως δεδομένα οι «πράσινοι» μπορούν ακόμα και το πλεονέκτημα έδρας. Δείτε τα σενάρια.
Όταν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Μάλαγα (έχασε και τη διαφορά) και την επόμενη αγωνιστική η Ουνικάχα πήρε το διπλό στη Μαδρίτη, οι «πράσινοι» άρχισαν να... αισθάνονται άβολα, όσον αφορά τη συμμετοχής τους στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα. Μέσα σε μια αγωνιστική όμως τα πάντα άλλαξαν. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στη Ρεάλ και μάλιστα εκτός έδρας, την ώρα που η Μάλαγα έχασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πλέον, οι Κυπελούχοι Ελλάδας ψάχνουν μια νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση, μπορεί, ωστόσο, και να μην χρειαστούν κανένα θετικό αποτέλεσμα, αν η Μάλαγα κάνει δύο ήττες.
Το συμπέρασμα είναι πως ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το σημαντικό είναι πως με τα νέα δεδομένα (νίκη των «πράσινων» στη Μαδρίτη και ήττα της Εφές στο Κάουνας) δεν είναι απίθανο το σενάριο εκτός από την πρόκριση, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά!  
 
Πως μπορεί να γίνει αυτό; Δύο είναι τα σενάρια τα οποία δίνουν στον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα έδρας:
 
α)Νίκη των «πρασίνων» με τη Μπάμπεργκ και νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, καλύπτοντας παράλληλα την διαφορά των 17 πόντων που είχαν ηττηθεί στη Μόσχα. Αν γίνει αυτό και παράλληλα κάνει δύο νίκες η Εφές και δύο ήττες η Ρεάλ, τότε η τελική κατάταξη του ομίλου για τις 4 πρώτες ομάδες θα είναι: Εφές 11-3, Παναθηναϊκός 10-4, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-4, Ρεάλ Μαδρίτης 9-5
 
β)Νίκη του Παναθηναϊκού και με Μπάμπεργκ και με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χωρίς να χρειάζεται να καλυφθεί η διαφορά της ήττας στη Μόσχα. Αν γίνει αυτό χρειάζονται ακόμα δύο νίκες της Ρεάλ, δύο ήττες της Εφές και δύο ήττες της ΤΣΣΚΑ. Στην περίπτωση αυτή η τελική κατάταξη θα είναι: Ρεάλ Μαδρίτης 11-3, Παναθηναϊκός 10-4, Εφές 9-5, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-5.
 
Η τωρινή κατάταξη του ομίλου:
ΤΣΣΚΑ 9-3, Ρεάλ 9-3, Εφές 9-3, Παναθηναϊκός 8-4, Μάλαγα 6-6, Ζαλγκίρις 5-7, Αλμπα 2-10, Μπάμπεργκ 0-12.
 
Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών:
13η: Μπάμπεργκ - Παναθηναϊκός, Αλμπα - Ζαλγκίρις, Εφές - Μάλαγα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης  
14η: Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης - Εφές, Μάλαγα - Αλμπα, Ζαλγκίρις - Μπάμπεργκ


ΠΗΓΗ   http://www.gazzetta.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου