Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κριθαράκι με λουκάνικο Τρικάλων & κεφαλοτύρι Ασπροποτάμου

alt
Κριθαράκι με λουκάνικο Τρικάλων & κεφαλοτύρι Ασπροποτάμου
Υλικά
(για 6 άτομα)
2 λουκάνικα με πράσο
3-4 λιαστές ντομάτες ή ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κιλό κριθαράκι
1 κουτ. σουπ. κάπαρη
½ φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και την ψίχα από τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2' λεπτά. Ρίχνουμε να σοταριστεί και το κριθαράκι. Μετά βάζουμε το σκόρδο και τέλος, ρίχνουμε και λίγο νερό. Ανακατεύουμε και δυναμώνουμε την φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να «πιει» το νερό. Ρίχνουμε έπειτα το αλάτι, το πιπέρι και την λιαστή ντομάτα και στο τέλος προσθέτουμε και την κάπαρη. Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου