Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πώς θα αποζημιωθείτε για τις απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς

Σε ισχύ η ρύθμιση για καταβολή αποζημιώσεων για τις απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς. Οι δικαιούχοι και τα ποσοστά των εκπτώσεων
Εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ, η ρύθμιση που προβλέπει ημερήσια αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις πρόσφατες εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, τον μήνα Ιανουάριο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Βάσει της ρύθμισης οι μειωμένες τιμές θα ισχύσουν μόνο για τις κάρτες του μηνός Απριλίου, που θα ανανεωθούν στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ., ενώ δεν θα παρέχονται σε περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.
Αναλυτικά οι εκπτώσεις:
• Η Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας 45,00 ευρώ, θα πωλείται έναντι 34,00 ευρώ
• Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας 23,00 ευρώ, θα πωλείται 17,00 ευρώ
• Η Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλλευ-Τραμ, αξίας 20,00 ευρώ, θα κοστίζει 16,00 ευρώ
• Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλλευ-Τραμ, αξίας 10,00 ευρώ, θα διατίθεται έναντι 8,00 ευρώ
Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, οι εκπτώσεις στις ανωτέρω τιμές πώλησης, προσδιορίστηκαν με βάση:
- Τον αριθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013, στον ΟΣΥ ΑΕ (6 ημέρες) και ΣΤΑΣΥ ΑΕ (9 ημέρες).
- Το ανώτατο ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της αξίας της κάρτας και
- Το συγκοινωνιακό μέσο ή μέσα που απεργούσαν.
Συγκεκριμένα, οι προβλεπόμενες εκπτώσεις αντιστοιχούν στο 1/30 ή 1/45 ή 1/60 της αξίας της μηνιαίας κάρτας για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας και σε σχέση με το μέσο ή τα μέσα που απεργούσαν.
Ειδικότερα εκπτώσεις προβλέπονται στις εξής πέντε περιπτώσεις:
- Σε περίπτωση απεργίας των Λεωφορείων, του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) και του Μετρό (Γραμμές 2 και 3) όλοι οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών για κάθε ημέρα απεργίας.
- Σε περίπτωση απεργίας των Λεωφορείων και του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) ή των Λεωφορείων και μιας εκ των γραμμών του Μετρό (Γραμμή 2 ή 3), οι μεν κάτοχοι καρτών των 45 ευρώ (και 23 μειωμένη) και 140 ευρώ (και 70 μειωμένη) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/45 της αξίας αυτών και οι δε κάτοχοι καρτών των 20ευρώ (και 10 ευρώ μειωμένη ) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών για κάθε ημέρα της απεργίας.
- Σε περίπτωση απεργίας του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) και του Μετρό (Γραμμές 2 και 3) οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών των 45 ευρώ (και 23 ευρώ) και των 140 ευρώ (και 70 ευρώ) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/45 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.
- Σε περίπτωση απεργίας είτε του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) είτε της Γραμμής 2 είτε της Γραμμής 3 του Μετρό οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών των 45ευρώ (και 23ευρώ) και των 140 ευρώ (70ευρώ ) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/60 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.
- Σε περίπτωση απεργίας μόνο των Λεωφορείων οι μεν κάτοχοι καρτών των 45 (και 23) και 140 (και 70) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/60 της αξίας αυτών, οι δε κάτοχοι καρτών των 20ευρώ (και 10 ευρώ) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.
Τέλος, το υπουργείο καλεί τους εκδότες να ενημερώνουν σχετικά όλους τους ενδιαφερόμενους επιβάτες, σημειώνοντας πως παράλληλα θα πρέπει να αναρτηθεί εγκαίρως σχετική ανακοίνωση - ενημέρωση (με τις τιμές πώλησης ανά τύπο κάρτας) σε εμφανές σημείο όλων των εκδοτηρίων πώλησης καρτών.
Για τυχόν μηνιαία κουπόνια που πωλήθηκαν μέχρι τις 25/03/2013 χωρίς την παροχή έκπτωσης, θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ να μεριμνήσουν για την καταγραφή των αριθμήσεων τους και να οργανώσουν τη διαδικασία παροχής των ανωτέρω εκπτώσεων σε περίπτωση επανεμφάνισης του επιβάτη.
Η ρύθμιση που αφορά την παροχή έκπτωσης στους κατόχους ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών θα εφαρμοστεί από τον Ο.Α.Σ.Α. για το σύνολο του έτους, με την έκδοση αντίστοιχης απόφασης του Δ.Σ. του οργανισμού.
(Πηγή: ΑΠΕ)


για την αντιγραφή    http://news247.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου