Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Detrop 2013 - 22η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού




Μέσα από την παρουσία 400 εκθετών απ’ όλη την Ελλάδα, οι DETROP - OENOS, είναι σήμερα οι μοναδικές ελληνικές εκθέσεις του είδους τους, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια της ποιοτικής εγχώριας παραγωγής τροφίμων - ποτών.
 
Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια των ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων-ποτών να εξάγουν προϊόντα τους στο εξωτερικό θα διαδραματίσουν οι πάνω από 100 προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers), που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στις εκθέσεις και προέρχονται από τις ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο και πολλές άλλες χώρες.
 
Μεταξύ των hosted buyers περιλαμβάνονται κορυφαίοι εξειδικευμένοι Sommelier, Chef, δημοσιογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων - ποτών από τη Βόρεια Αμερική.
 
Αυξημένη θα είναι φέτος, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση της DETROP, η παρουσία χονδρεμπόρων ελληνικών τροφίμων - ποτών από τη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη σχετική αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς και από άλλες Ευρωπαϊκές αγορές.
 
Στο πλαίσιο αυτό, διευρυμένη είναι και η εκθεσιακή παρουσία του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων-Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ), ενώ την ίδια στιγμή σε κεντρικό σημείο των DETROP - OENOS και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα γίνουν παρουσιάσεις προϊόντων εκθετών και γευστικές δοκιμές.
 
Η προβολή της ελληνικής γαστρονομίας θα είναι στο επίκεντρο των εκθέσεων, στην οποία την “τιμητική” τους με την ανάλογη παρουσία σημαντικών εκθετών (με πλειάδα συμμετοχών από την Κρήτη, αλλά και από την Κεντρική Μακεδονία) θα έχουν το λάδι και η ελιά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρασί, τα κατεψυγμένα τρόφιμα, τα ελληνικά delicatessen κα..
 
Οι εκθέσεις DETROP & OENOS τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου και της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας.
 
Παράλληλες εκδηλώσεις των εκθέσεων DETROP & OENOS:
 
2 Σημαντικές Ημερίδες
  •  «Το Μέλλον των Ελληνικών Προϊόντων στο εξωτερικό»
  • «Ενέργειες προώθησης πωλήσεων των ελληνικών κρασιών στη Γερμανική αγορά»
«Επώνυμες» Γευσιγνωσίες
  • Με την κα. Νταϊάν Κόχυλα, η οποία θα μαγειρέψει συνταγές της Βορείου Ελλάδος με εκλεκτά προϊόντα, που θα προσφέρουν οι εκθέτες
  • Με αναγνωρισμένους ΣΕΦ, οι οποίοι θα δημιουργήσουν εξαιρετικά πιάτα, με βάση τα κρητικά προϊόντα
  • Το Γευστικό σαλόνι του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ
Μοναδικές Εμπειρίες
  • Να δοκιμάσετε τα βραβευμένα κρασιά του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης
  • Να γνωρίσετε την κα. Τάρα Τόμας, δημοσιογράφο του Wine & Spirit, Νο 1 περιοδικό του κλάδου στην Αμερική, η οποία θα τιμηθεί στην τελετή Απονομής των Βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης
  • Να γευτείτε γαστρονομικές δημιουργίες στο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που οργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων
  •  
  • ΤΟΠΟΣ
    ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΕΝΑΡΞΗ: 7/3/2013
    ΛΗΞΗ: 10/3/2013

    ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
    Καθημερινές 11:00 - 19:00
    Κυριακή 10:00 - 18:00

    ΕΙΣΟΔΟΣ
    Μόνο για εμπορικούς Επισκέπτες

    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
      Σέβη Καφφά
     
    ΤΗΛ.: 2310 291201, 2310 291 142
    FAX:2310 291 692
    e-mail: detrop@helexpo.gr
     
          ΠΗΓΗ   http://www.helexpo.gr/    
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου