Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Γνωρίστε την μπύρα Septem που παράγεται στο Αυλωνάρι Ευβοίας.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ωρολογίου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, στην Εύβοια, δημιουργήθηκε από τον Χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και από τον οικονομολόγο  Γεώργιο Παναγιώτου,  η πρότυπη μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε, στις αρχές  Ιουνίου 2009, τη διάθεση φρέσκιας, εμφιαλωμένης, μη παστεριωμένης μπύρας στην αγορά.

Ολόκληρος λυκίσκος των ποικιλιών Styrian Golding & Tettnanger, χρήση μελιού ανθέων, ζύμωση στους  18o C και επαναζύμωση στην δεξαμενή.





Λυκίσκος: Ολόκληρος λυκίσκος των ποικιλιών Saaz & Nelson Sauvin
Ζύμωση σε θερμοκρασία 18-20ο C, ωρίμανση 5 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες.
* Φρέσκια,  μη παστεριωμένη, φιλτραρισμένη μπύρα
* Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8ο C
* Χρυσοχάλκινο χρώμα, με πορτοκαλί ανταύγειες  και κρεμώδη αφρό.
* Χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά αρώματα  λουλουδιών, εξωτικών  φρούτων και φουντουκιού.
* Ελαφρώς γλυκιά γεύση, με λιπαρό, ισορροπημένο στόμα και μεγάλης διάρκειας επίγευση, όπου κυριαρχούν τα αρώματα  εσπεριδοειδών και μαρμελάδας σε φόντο μπαχαρικών και λουλουδιών του λυκίσκου Nelson Sauvin.




Λυκίσκος: Ολόκληρος λυκίσκος των ποικιλιών Northern Brewer & Perle
Ζύμωση σε θερμοκρασία 9-11ο C, ωρίμανση 6 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες.
* Φρέσκια,  μη παστεριωμένη, φιλτραρισμένη μπύρα
* Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4 - 6ο C
* Χρυσόξανθο χρώμα, με κρεμώδη συμπαγή αφρό.
* Χαρακτηρίζεται απο έντονα αρώματα λουλουδιών, κίτρου  και λυκίσκου.
* Ελαφρώς γλυκιά γεύση, με διακριτική παρουσία βύνης και δροσιστική οξύτητα και πικράδα,  που αναδεικνύουν την έντονα αρωματική επίγευση, όπου κυριαρχούν τα αρώματα λουλουδιών,καραμέλας και μελιού.
 
«Το όνομα  «Septem» στα λατινικά σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας, και αποτέλεσε  έμπνευση για εμάς, καθώς κάθε τύπος μπύρας που   παράγουμε θα έχει  το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας».
Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας φρέσκα,υψηλής  ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρωματικού και γευστικού  πλούτου της βύνης και του λυκίσκου, και την αναζήτηση δημιουργίας νέων διαφοροποιημένων γεύσεων.




H φιλοσοφία μας.

*Υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων μας είναι ένας Έλληνας και ένας Άγγλος οινολόγος, οι οποίοι δημιούργησαν τα δικά τους μικροζυθοποιεία στις αντίστοιχες χώρες τους. Οι οινολόγοι αφιερώνουν την ζωή τους στην αναζήτηση της τέλειας δομής και ισορροπίας των κρασιών τους, προκειμένου να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, του μικροκλίματος και της εσοδείας. Την ίδια ”οινολογική“ φιλοσοφία εφαρμόζουμε στην παραγωγή των προιόντων της μικροζυθοποίας Septem.
*Πιστεύουμε ότι η προσεγμένη επιλογή και η επεξεργασία της καλύτερης ποιότητας βύνης και χρησιμοποίηση αποκλειστικά ολόκληρων ανθών λυκίσκου, αντικατοπτρίζονται στον αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα των προϊόντων μας.
*Πιστεύουμε ότι η μπύρα δεν είναι απλά ένα αλκοολούχο δροσιστικό ποτό,  αλλά ένα προϊόν που προσφέρει γαστρονομική απόλαυση, όπως αντίστοιχα το κρασί, το malt whisky, ο καφές..

Το όραμα μας.

Να γίνουμε η ελληνική μικροζυθοποιία, που στην συνείδηση του καταναλωτή, τα προϊόντα της, θα είναι συνώνυμα της γαστρονομικής απόλαυσης και θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την διαφοροποιημένη ποιοτική μπύρα.

Οι στόχοι μας.

*Θέλουμε να προσφέρουμε στον  σύγχρονο καταναλωτή  διαφοροποιημένες αυθεντικές γεύσεις.
*Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην ανανέωση και στην καινοτομία.
*Θέλουμε να ικανοποιήσουμε την απαίτηση του καταναλωτή για φρέσκα, ασφαλή, πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα.
*Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, ενισχύοντας  την ιδέα της ανακύκλωσης και σεβόμενοι την προστασία του  περιβάλλοντος.



ΒΡΑΒΕΥΣΗ:

Στο διεθνή διαγωνισμό International Beer Challenge 2010 στο Λονδίνο, οι μπύρες  Septem Monday’s Pilsner και Septem Friday’s Pale Ale βραβεύθηκαν με χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Design & Packaging. O συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο με στόχο να βραβεύσει τις καλύτερες μπύρες διεθνώς και στη συνέχεια να προωθήσει τους μεγάλους νικητές σε αγοραστές και εμπόρους σε όλο τον κόσμο. Υπεύθυνη για το σχεδιασμό των ετικετών και του συνολικότερου concept της Μικροζυθοποιίας Septem “Every day has its unique taste”,  είναι η εταιρεία branding Milk.


Septem Μικροζυθοποιία
Ωρολόγιο 34009, Δήμος Αυλώνος
ΕΥΒΟΙΑ
Τηλέφωνο: 22230 31222
FAX : 22230 31252
Κινητό: 6972 072854
Ε-mail: info@septem.gr, spanagiotou@yahoo.com
Site: www.septem.gr

*Τις μπύρες Septem μπορείτε να τις βρείτε σε μπυραρίες, κάβες και εστιατόρια!!
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου