Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2013 ως τις 23 Ιουνίου

Το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ βιβλίου στη Θεσσαλονίκη που είναι φέτος αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά άνοιξε τις πύλες του χθες 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου. Τα περίπτερα θα είναι ανοιχτά καθημερινά και τις Κυριακές από τις 11:00 ως τις 14:00 και από τις 18:30 ως τις 22:00, ενώ τα Σάββατα από τις 10:00 το πρωί ως τις 10:00 το βράδυ
Το Φεστιβάλ βιβλίου πραγματοποιείται στην  Αριστοτέλους, στην πλατεία κοντά στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου κι όχι στην παραλία, εξαιτίας των -συνεχιζόμενων για τρίτη χρονιά έργων, πραγματοποιείται φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου.
Η ιδέα γα την πραγματοποίηση του φεστιβάλ Βιβλίου πριν από 32 χρόνια ανήκει στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη και με την έναρξή του καθιερώθηκε και η καλοκαιρινή αγορά βιβλίου (για τις καλοκαιρινές διακοπές) καθώς έως τότε το ευρύ κοινό συνήθιζε να αγοράζει βιβλία μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Στόχο είχε να μπορεί ο κόσμος να αγοράζει φθηνό και καλό βιβλίο, τονίζουν οι διοργανωτές του.



ΠΗΓΗ   http://www.madata.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου