Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ - 2.500 χρόνια Ελληνικής Μουσικής - Λάκης Χαλκιάς



Ο τραγουδιστής – ερευνητής –μελετητής Λάκης Χαλκιάς με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πιο σημαντικού μουσικού έργου που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία  χρόνια με θέμα την ελληνική μουσική και την διαχρονικότητά της με τον γενικό τίτλο: ¨ 2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική ¨ (Από τον Όμηρο μέχρι σήμερα), έχει ετοιμάσει με τους συνεργάτες του, μια μουσική παρουσίαση της δουλειάς αυτής  που  απευθύνεται σε όλο το φάσμα των ηλικιών από δέκα ετών και άνω. Η παρουσίαση αυτή, έχει σαν σκοπό να πληροφορήσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους μας και εν γένει τον κόσμο στα ωραιότερα ιδεώδη της φυλής  μας, που  είναι και  το κοινό γνώρισμα του Ελληνισμού όπως: Η Γλώσσα μας, η Ιστορική μας πορεία, ο Πολιτισμός μας, η Μουσική μας, η Πολιτιστική μας Κληρονομιά, οι Παραδόσεις του λαού μας.
Το έργο χωρίζεται σε -5- ενότητες: 1. Αρχαία Ελληνική Μουσική 2. Βυζαντινή Μουσική 3. Δημοτικό Τραγούδι 4. Μικρασιάτικο – Ρεμπέτικο 5. Λαϊκό & Νεώτερο (Έντεχνο) Τραγούδι.

Η δομή της παρουσίασης έχει ως εξής: Ο Λάκης Χαλκιάς μιλάει για  το έργο ¨2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική¨για την εξέλιξη και την διαχρονικότητά της (Από τον Όμηρο μέχρι σήμερα). Στην συνέχεια γίνεται προβολή ενός βίντεο με αποσπάσματα του έργου, από την παρουσίασή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (διάρκειας 18΄ λεπτών), δίνοντας έτσι την πραγματική του διάσταση και τεκμηριώνοντας αυτά που ο καλλιτέχνης προηγουμένως ανέλυσε με τον λόγο του. Τέλος ο καλλιτέχνης με τους συνεργάτες του μουσικούς (ορχήστρα από -2- μουσικούς) κάνουν ένα μουσικό πρόγραμμα 40 λεπτών περίπου με τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής με ότι καλύτερο έχει να μας παρουσιάσει μέσα από αυτή. Επίσης ο κ. Χαλκιάς θα προσφέρει 40-50 αντίτυπα του βιβλίου του, από το έργο  «2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική», σε μαθητές του Δήμου Δομοκού.
 
Θα γίνουν τρεις παρουσιάσεις:
1. Ομβριακή: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, ώρα 8.00 μ. μ. στο  Δημοτικό Θέατρο Ομβριακής.
2. Νέο Μοναστήρι: Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, ώρα 11.00 π. μ. στην Αίθουσα Δημαρχείου Νέου Μοναστηρίου.
3. Δομοκός: Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, ώρα 11.00 π. μ. στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού.

Η παρουσίαση διαρκεί 2 ώρες, με ελεύθερη είσοδο.


ΠΗΓΗ   http://www.domokos.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου