Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Π.Μαντούβαλος - Ένοχος για το αδίκημα της «άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».


Ενοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Μαντούβαλος
 Σε ποινή επτά ετών, με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος, κατηγορούμενος στο αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα».
Σύμφωνα με την απόφαση ο πρώην βουλευτής κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Π.Μαντούβαλου για τρία έτη.

Αντίστοιχη της τελικής απόφασης ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Στην εισήγησή του, υποστήριξε ότι τα επτά εκατομμύρια δραχμές κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Καλούση από τον δικηγόρο Χρ. Χατζηπαναγιώτου (σ.σ. έχει αθωωθεί) κατ” εντολή Μαντούβαλου. Μάλιστα, εξήγησε πως «ο κατηγορούμενος επέβαλε στο νεαρό τότε δικηγόρο την ιδέα ότι η κατάθεση έγινε μετά από εντολή της Δέλλη», μιας ηλικιωμένης συνηγόρου, που σήμερα έχει αποβιώσει.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος απολογούμενος, αρνήθηκε τη σε βάρος του κατηγορία, υποστηρίζοντας πως την περίοδο εκείνη απουσίαζε στη Ρουμανία καθώς και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Χαρακτήρισε μάλιστα, τον φυγόδικο Ιω. Μπολέτση, που ήδη έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση, «σκοτεινός και περίεργη προσωπικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς βουλευτής είχε αθωωθεί για την ίδια υπόθεση στις 26 Φεβρουαρίου του 2010. Όμως, πριν ολοκληρωθεί η δίκη και λίγα λεπτά μετά την εκφώνηση της απόφασης, ο νυν καταζητούμενος Ιω. Μπολέτσης μίλησε για «νέο κύκλωμα». Κατήγγειλε τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου, Γ. Ευσταθίου, για «εκβίαση, προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου», εμπλέκοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκ. Γιοσάκη ως ενδιάμεσο, αλλά και τον Π. Μαντούβαλο που, όπως είχε ισχυριστεί, «γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

Λίγους μήνες αργότερα, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μόνο σχετικά με την απαλλαγή του Π. Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.



ΠΗΓΗ   http://ellinasasfalistis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4275.html
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου