Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ -


 Ραιδεστός                                                                                                                             Ενημέρωση για την εκδρομή στην Αντολική Θράκη που διοργανώνει το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ
Ιμπρίκ Τεπέ – Μακρά Γέφυρα – Σαράντα Εκκλησιές –Βιζύη – Σηλυβρία – Τσατάλτζα – Τυρολόη - Ραιδεστός

Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης διοργανώνει στις 13 και 14 Ιουλίου 2013 εκδρομή στην Ανατολική Θράκη. 

Ξεναγεί ο κ. Θανάσης Κούγκουλος, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας - Διδάσκων στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αδριανούπολης (2008-2012).
 

Πρόγραμμα
Σάββατο 13 Απριλίου 2013
Αναχώρηση 06.45 από το ΚΑΠΗ (Εθνικής Αντιστάσεως και 14ης Μαΐου). Διαβαίνουμε τα σύνορα των Κήπων, περνάμε από τα Ύψαλα και κατευθυνόμενοι ΒΑ, κάνουμε μια μικρή στάση στο Ιμπρίκ Τεπέ, τόπο καταγωγής πολλών Αρβανιτών συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε για τη Μακρά Γέφυρα (Ουζούν Κιοπρού), όπου επισκεπτόμαστε την προσφάτως ανακαινισμένη μητροπολιτική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για τις Σαράντα Εκκλησιές (Κίρκ Κιλισέ). Περιηγούμαστε στη Γιάϊλα (ακρόπολη), την ελληνική συνοικία με τα ονομαστά αρχοντικά σπίτια και γευματίσουμε πρόχειρα. Επόμενος σταθμός είναι η Βιζύη, πατρίδα του μεγάλου Θράκα διηγηματογράφου και ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Στη γενέτειρα του Βιζυηνού βλέπουμε τον βυζαντινό ναό της Αγ. Σοφίας, το ρωμαϊκό θέατρο και την ακρόπολη. Η ξενάγηση στη Βιζύη ακολουθεί τα γραπτά του Θράκα λογοτέχνη και ζωντανεύει σκηνές από την καθημερινή ζωή της πόλης και της περιοχής της στα τέλη του 19ο αιώνα. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας, καταλήγουμε στη Σηλυβρία, όπου και διανυκτερεύσουμε. Ελεύθερο βράδυ και προαιρετικό δείπνο στις ταβέρνες της πόλης.


Κυριακή 14 Ιουλίου 2013Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Τσατάλτζα για να επισκεφτούμε το Μουσείο των Ανταλλάξιμων Μουσουλμάνων Προσφύγων από την Ελλάδα μετά τη συνθήκη της Λοζάνης. Κατόπιν επισκεπτόμαστε την Τυρολόη (Τσόρλου), μεγάλη βιομηχανική πόλη ετοίμων ενδυμάτων. Στάση στη Ραιδεστό για φαγητό και επιστροφή μέσω Κεσάνης στην Αλεξανδρούπολη γύρω στις 9:00 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής 

95 Ευρώ (περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο και διανυκτέρευση με πρωινό)

Δηλώσεις συμμετοχής 

μέχρι 8 Ιουλίου 2013 στα τηλ: 25510-36663 & 6974793220 και στη γραμματεία του Ε.Μ.Θ. (14ης Μαΐου 63).

ακολουθήστε μας στο Twitter | ακολουθήστε μας στο Facebook | προωθήστε σε ένα φίλο

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη, 

Έβρος 68100 



ΠΗΓΗ   http://ologiomofeggari.blogspot.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου