Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Περιστέρια: 'Eξυπνοι τρόποι για να τα απωθήσουμε...

Αποτέλεσμα εικόνας για Περιστέρια
Για να κυκλοφορήσουν όμως, απαιτούν… διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης και έναν χώρο να σταθούν για να ξαποστάσουν ή να κουρνιάσουν για ύπνο. Όπως είναι φυσικό, αυτό έχει ως δυσάρεστο επακόλουθο τις κουτσουλιές! Δες πώς μπορείς να τις αποφύγεις, χωρίς να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή των πουλιών με τοξικά προϊόντα ή αιχμηρά αντικείμενα. 

-Δημιούργησε ένα αφιλόξενο περιβάλλον ντύνοντας τους συνήθεις χώρους… προσγείωσης των πουλιών με πλαστικό πλέγμα (πωλείται στα χρωματοπωλεία με το μέτρο σε λευκό ή πράσινο χρώμα), ώστε να μην αφήσεις ελεύθερη πρόσβαση στα επίμαχα σημεία (φωτιστικά μπαλκονιών, εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών κλπ.). Στερέωσέ το στον τοίχο με 2 απλά καρφιά με μεγάλη κεφαλή, που θα τα περάσεις μέσα από τις τρύπες του πλέγματος.


-Δέσε στα κάγκελα του μπαλκονιού χρωματιστά μπαλόνια (κατά προτίμηση κίτρινα). Αυτό θα αποτρέψει τα περιστέρια από το να κάνουν μια σύντομη στάση για… κουβεντούλα επάνω στα κάγκελα. Τα περιστέρια έχουν εξαιρετική όραση (ίσως την καλύτερη από κάθε άλλο ζώο στον πλανήτη) και μπορούν να δουν εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις καλύπτοντας ακόμα και το υπεριώδες φάσμα. Μία ποικιλία (παλλόμενων από τον αέρα) χρωμάτων στο περιβάλλον τα ταράζει. Αν μάλιστα τα χρώματα αλλάζουν συχνά, τόσο το καλύτερο. 

-Κόψε μικρές λωρίδες αλουμινόχαρτου και στερέωσέ τες γύρω από μια χοντρή πετονιά. Στόλισε με αυτές τις πρωτότυπες γιρλάντες το φύλλωμα από τις γλάστρες ή δέσε τες στα κάγκελα του μπαλκονιού. Το θρόισμα της γιρλάντας και η λάμψη του αλουμινόχαρτου θα κρατήσουν μακριά τα πουλιά. Παρεμπιπτόντως, τα περιστέρια έχουν επίσης οξυμένη ακοή, πολύ περισσότερο από την ανθρώπινη στις χαμηλές συχνότητες (λέγεται ότι μπορούν να ακούσουν τον άνεμο που φυσά ανάμεσα σε κτίρια και βουνά, τις μακρινές καταιγίδες, ακόμα και τα πολύ μακρινά ηφαίστεια). 

* Εκτός από αλουμινόχαρτο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παλιά cd, τα οποία θα περάσεις σε ένα σχοινί ή πετονιά. Καθώς θα κινούνται από τον αέρα, θα αντανακλούν το φως δημιουργώντας λάμψεις και αποτρέποντας έτσι τις ανεπιθύμητες φτερωτές επισκέψεις. 

fytokomia.gr/

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου