Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πανέτοιμη να διαγωνιστεί στην Ευρώπη η μαθητική επιχείρηση «Watch Out» από τη Θεσσαλονίκη




Η «Watch Out», η κοινωνική επιχείρηση των μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, είναι έτοιμη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «28th Company Of The Year Competition 2017» του Junior Achievement Europe.
O διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες -έδρα του JA Europe– του Ευρωπαϊκού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο. Η ατμόσφαιρα θα είναι πανηγυρική φέτος καθώς εορτάζονται τα 40 χρόνια από την ίδρυση του JA Europe, στον οποίο υπάγονται 39 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Ο παγκόσμιος Junior Achievement Worldwide δραστηριοποιείται σε 122 χώρες και η έδρα του είναι στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 100 χρόνια.
Η ελληνική μαθητική ομάδα «Watch Out» θα αναμετρηθεί με άλλες 34 μαθητικές επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη που επίσης προτείνουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες. Στο διαγωνισμό θα δώσουν το παρόν πάνω από 200 μαθητές, ενώ συνολικά κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 συμμετείχαν πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση», περισσότεροι από 300 χιλιάδες μαθητές, 15 έως 18 ετών.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου