Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πως ήταν το πραγματικό Downton Abbey που έβλεπε όλη η Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

222

Ένα σπάνιο σύνολο των φωτογραφιών του «πραγματικού» Downton Abbey, βγήκαν στο φως  μετά από περισσότερα από 120 χρόνια.
Το υπέροχο  Highclere Catle του 19ου αιώνα  στο Hampshire ήταν το σπίτι του George Herbert, πέμπτου κόμη του Carnarvon, και της  συζύγου του Almina Herbert στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα.
Το  άλμπουμ του 1895, το οποίο ανεβαίνει για τη δημοπρασία τον επόμενο μήνα, περιέχει 44 φωτογραφίες από το σπίτι 80 δωματίων, το προσωπικό της οικίας και οι χώροι κατάκλισης που αργότερα χρησιμοποιήθηκαν ως πλάνα και σκηνικά για την επιτυχημένη σειρά Downton Abbey
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://www.crashonline.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-

Read more dy/>

"ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ" ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=3sLCmDSGV9k

Read more dy/>

ΕΡΤ3 - ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 31/01/2017, με τον Σάκη Αρναούτογλου

Read more dy/>

ΟΦΗ - Ξάνθη 2-1 Στιγμιότυπα Κύπελλο Ελλάδας Φάση των "16" {31/1/2017}

Read more dy/>

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Παναθηναϊκός Superfoods - Ολυμπιακός: 72-59 (HL)

Read more dy/>

Το αίνιγμα της Ακρόπολης

Breton_Connelly_cover

Ο Παρθενώνας είναι το κτίριο που έχει αντιγραφεί περισσότερο από κάθε άλλο στον κόσμο. Είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα και το απόλυτο σύμβολο του «χρυσού αιώνα» του Περικλή, καθώς και ένα από τα σημεία αναφοράς του Δυτικού πολιτισμού. Τον επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο και έχει μελετηθεί κάθε λεπτομέρειά του επί δεκαετίες. Κι όμως, δεν υπάρχει κοινή αποδοχή περί του σε ποιον είναι αφιερωμένος. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://popaganda.gr/joan-breton-conelly/
Read more dy/>

Θέμης Αδαμαντίδης: «Η νύχτα δεν ήταν κάτι που ταίριαζε τόσο πολύ σε εμένα»

themis

Το πρώτο ραντεβού είχε κλειστεί για τις 00.30 την νύχτα της Παρασκευής στις Τρεις Γέφυρες. Κόμβος Live. Κατά τις 02.00 μας πλησίασε ο μετρ του μαγαζιού και μας ενημέρωσε πως ο κύριος Αδαμαντίδης περιμένει στο καμαρίνι του όπου και μας οδήγησε αμέσως. Εκεί ο ίδιος ο τραγουδιστής, αφού μας υποδέχτηκε, μας είπε πως σε πέντε λεπτά πρέπει να βγει στην πίστα κι αν θέλουμε μπορούμε να τον περιμένουμε τρία τέταρτα ώστε να γίνει η συνέντευξη και η φωτογράφηση  στο σύντομο διάστημα που θα μεσολαβούσε μέχρι την δεύτερη εμφάνισή του στον κόσμο. Αποφασίσαμε να φύγουμε.
Το δεύτερο ραντεβού δόθηκε στην παραλία, σε ένα καφέ κοντά στην γειτονιά του. Δεν εμφανίστηκε ποτέ. Το τρίτο δόθηκε στα γραφεία της Popaganda στο κέντρο της Αθήνας καθώς ο τραγουδιστής, θέλοντας να μας βγάλει απ’ τον κόπο, θα ερχόταν αυτός πια σε εμάς. Τον περιμέναμε Δευτέρα απόγευμα. Μέχρι την Τρίτη το βράδυ δεν είχε έρθει.
Θα κλείναμε 400 ακόμα ραντεβού μαζί του αν χρειαζότανε γιατί… το θέλαμε. Για καλή μας τύχη κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε γιατί στο τέταρτο μόλις ραντεβού, στα γραφεία μας πάλι, εμφανίστηκε. Με δύο ώρες καθυστέρηση αλλά εμφανίστηκε. Και να σας πούμε την αλήθεια, αν ήταν γιατρός ή δικηγόρος, θα ‘μασταν έξαλλοι και τρία λεπτά να ‘χε αργήσει. Ευτυχώς, όμως, δεν είναι ούτε γιατρός ούτε δικηγόρος αλλά ο Θέμης Αδαμαντίδης, ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, ένας καλλιτέχνης που όπως θα πει κι ο ίδιος παρακάτω, σε καμία περίπτωση για να δικαιολογήσει τον εαυτό του ούτε αναφερόμενος στον ίδιο, αλλά γιατί το πιστεύει: «Ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει τις ιδιοτροπίες του… για να βγαίνουν κι αυτές στη δουλειά του». Με την ίδια αθωότητα, λοιπόν, που μας έστησε τρεις φορές και καθυστέρησε την τέταρτη, μας αφιέρωσε και σχεδόν τρεις ώρες στην επίσκεψη που έκανε στο δεύτερο μας σπίτι. Απολαύστε τον! ΕΔΩ: http://popaganda.gr/themis-adamantidis/
Read more dy/>

ΕΡΤ3 - ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 30/01/2017, με τον Σάκη Αρναούτογλου

Read more dy/>

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΟΦΗ -Λαμια 1-2 12η Αγωνιστικη Football League Στιγμιότυπα {20/1/2017}

Read more dy/>

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας, 20 χρόνια τελικοί 1970-1989

Read more dy/>

Αχαρναϊκός - Άρης 1-2 Στιγμιότυπα Football League 12η αγ. {21/1/2017}

Read more dy/>

Προασπίζοντας το Αιγαίο με τα κορυφαία μαχητικά της ΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ



Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Η είσοδος σε υπηρεσία των αεροσκαφών F-16C/D Block 52 Adv. το 2009 προσέδωσε στην Πολεμική Αεροπορία επιπλέον 30 ικανότατα μαχητικά, ενισχύοντας το στόλο με δύο επιπλέον Μοίρες (335Μ και εν συνεχεία την 336Μ). Πρόκειται για μια ποιοτική πλατφόρμα που ως γνωστόν προσφέρει αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες σε σχέση με τον υπόλοιπο στόλο των F-16 της ΠΑ

Σε ότι αφορά τις αποστολές που θα κληθούν να αναλάβουν, αυτές πρακτικά περιλαμβάνουν όλο το φάσμα από αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους, ενώ είναι ικανές και για αποστολές αναγνώρισης έχοντας στη διάθεσή τους τα ατρακτήδια αναγνώρισης DB-110 της Goodrich, τα οποία θα αναλάβουν αποκλειστικά τις αποστολές RECCE στην ΠΑ (μετά την αποχώρηση των εναπομείναντων εξειδικευμένων αναγνωριστικών RF-4E Phantom II της 348ΜΤΑ από την ενεργό υπηρεσία τον προσεχή Μάρτιο).


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://www.onalert.gr/stories/proaspizontas-aigaio-koryfaia-maxhtika-polemikhs-aeroporias/53940


Read more dy/>

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Μηχανή του Χρόνου | Το έγκλημα και η μεταμέλεια του Νίκου Κοεμτζή





Το έγκλημα και η μεταμέλεια του Νίκου Κοεμτζή Η πολύκροτη υπόθεση Κοεμτζή στη Μηχανή του Χρόνου με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, το Φεβρουάριο του 1973. Τότε που ο Νίκος Κοεμτζής μαχαίρωσε και σκότωσε τρεις ανθρώπους ενώ τραυμάτισε άλλους επτά, για μια παραγγελιά σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας. Τα δύο από τα θύματα ήταν αστυνομικοί. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στη Μηχανή του Χρόνου το χρονικό του μακελειού και καταθέτουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την ώρα της σφαγής. Παράλληλα ξεδιπλώνεται ο χαρακτήρας του θύτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε αργότερα σε ισόβια. Ο Κοεμτζής έμεινε 23 χρόνια στη φυλακή. Οι καταγγελίες για τα βασανιστήρια που υπέστη είναι ένα μελανό σημείο της ιστορίας. Ο ίδιος όχι μόνο δεν έδωσε δικαιώματα μέσα στη φυλακή αλλά σε δύο περιπτώσεις εξέγερσης κρατουμένων έσωσε τη ζωή σωφρονιστικών υπαλλήλων και του διευθυντή. Για πρώτη φορά στη Μηχανή του Χρόνου δημοσιοποιούνται τα ποιήματα που έγραψε ο Κοεμτζής στο κελί για το έγκλημα και τη μεταμέλειά του.... 
Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.
Read more dy/>

Πεθαμένες Καλησπέρες - Γιώτα Νέγκα & Μίλτος Πασχαλίδης (Live 2015) | Off...

Read more dy/>

Λεωνίδας Καβάκος: Ο καλύτερος μουσικός του κόσμου για το 2017!

Ο Λεωνίδας Καβάκος ανακοινώθηκε ως ο νικητής του βραβείου Léonie Sonning Music Prize 2017. Αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη, σολίστα, διευθυντή ορχήστρας ή τραγουδιστή. Από το 1959, η ξεχωριστή λίστα των νικητών αυτού του βραβείου περιλαμβάνει ονόματα – γίγαντες όπως: Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Pierre Boulez, Mstislav Rostropovich, Miles Davis, Dietrich Fischer-Dieskau, Benjamin Britten και Leonard Bernstein.
 
Το βραβείο θα απονεμηθεί σε συναυλία στις 12 Ιανουαρίου 2017 στο Koncerthuset, DR Byen, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας υπό τη διεύθυνση του Fabio Luisi, όπου ο Κυριάκος θα παίξει κοντσέρτα για βιολί των J.S. Bach, Berg και Brahms.
 
Ο Λεωνίδας είναι ο 5ος βιολιστής που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο. Πριν από αυτόν, είχε απονεμηθεί στους Yehudi Menuhin (1972), Isaac Stern (1982), Gidon Kremer (1989) και Anne-Sophie Mutter (2001).
 
“Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας από τους πιο εκφραστικούς βιολονίστες που μπορείτε να ακούσετε σήμερα” είπε ο Esben Tange διευθυντής του Ιδρύματος Léonie Sonning.
 
Το βιολί που κατέχει και χρησιμοποιεί ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένα Stradivarious ονόματι  «Abergavenny» κατασκευασμένο το 1724.
 
Στο παρακάτω video μπορείτε να τον ακούσετε να μιλάει για το συγκεκριμένο βιολί.

Read more dy/>

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΤΑΙΝΙΑ: Της Κακομοίρας (Ο Μπακαλόγατος) - ΖΗΚΟΣ (1963)

Read more dy/>

Η μεγαλύτερη επενδυτική απάτη στην ιστορία έγινε ταινία (teaser)


Η μεγαλύτερη επενδυτική απάτη στην ιστορία έγινε ταινία (teaser)
Ο Robert De Niro είναι ο Μάγος των Ψεμάτων, στη νέα ταινία για τη σχεδόν απίστευτη, αλλά απολύτως αληθινή ιστορία πίσω από το μεγαλύτερο Ponzi Scheme (χρηματική απάτη η οποία βασίζεται σε "πυραμίδα") που αποκαλύφθηκε ποτέ.
Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Bernard "Bernie" Madoff έγινε παγκοσμίως γνωστός, αφού μόλις είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν ο άνθρωπος πίσω από τη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική απάτη τύπου πυραμίδας επενδυτών (Ponzi Scheme ή Σχήμα Πόντσι) στην ιστορία. Ήταν, μάλλον, θέμα χρόνου η απίστευτη ιστορία του να γίνει ταινία.
Το HBO, πάντα τολμηρό στις επιλογές του, πρόλαβε το διστακτικό Χόλιγουντ και ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας, η οποία θα ονομάζεται The Wizard of Lies (O Μάγος των Ψεμάτων). Μάλιστα, το κανάλι εξασφάλισε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Madoff τον μεγάλο Robert De Niro, ο οποίος άλλαξε λίγο την εμφάνισή του, για να υποδυθεί τον διαβόητο απατεώνα.
Στο πλευρό του De Niro, θα βρίσκεται η Michelle Pfeiffer, στον ρόλο της συζύγου του, Ruth και ο εκπληκτικός Hank Azaria, θα υποδύεται τον Frank DiPascali, επί 33 χρόνια συνεργάτη του. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα κάθεται ένας παλιός συνεργάτης του De Niro, με τον οποίο έχει κάνει έξι ταινίες, ο Barry Levinson.

Read more dy/>

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ - Στην ιστορική έδρα του Α.Σ. Ταταούλων Κουρτουλούς (Α.Ο. Ταταύλα)

Α.Σ. Ταταούλων Κουρτουλούς

Ο χρόνος κατά τη διήμερη παραμονή μας στην Κωνσταντινούπολη ήταν περιορισμένος, αλλά τον «νίκησε» η έντονη επιθυμία μας να βρούμε που χτίστηκε και ανέπτυξε τη δραστηριότητά του ο Α.Ο. Ταταύλα. Μαζί με τον Α.Σ. Πέρα άλλωστε, είναι τα ομογενειακά σωματεία με το πιο δυνατό όνομα στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Μόνο οι 8 τίτλοι του Α.Ο. Ταταύλα στην 1η εθνική κατηγορία της Ελλάδας (7 στους άνδρες και 1 στις γυναίκες), οι 24 του Πέρα (18 στους άνδρες και 6 στις γυναίκες), αλλά και οι 2 στους άνδρες, που είχαν μαζί τα δύο σωματεία όταν ενοποιήθηκαν, αρκούν για ν’ αναδείξουν τα τεράστια μεγέθη.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://www.novasports.gr/alla-sports/pingk-pongk/article/308196/stin-istoriki-edra-tou-as-tataoulon-kourtoulous/#.WH-xdoSLSUk
Read more dy/>

Τα στιγμιότυπα του ματς Βέροια-ΑΕΛ: 1-1 (HL)

Read more dy/>

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 1-4 (ΒΙΝΤΕΟ)

Read more dy/>

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Το «ευχαριστώ» των Φαρσάλων (pics)

Το «ευχαριστώ» των Φαρσάλων (pics)

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Αλμυριώτης στηρίζει χορηγικά τα Φάρσαλα, τα οποία εξέδωσαν ανακοίνωση για τον ευχαριστήσουν.
Ο σταθμός εξυπηρέτησης οχημάτων «SOPHIA PETROLEUM» είναι ο φετινός μέγας χορηγός του Γ.Σ. στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και οι διοικούντες την ομάδα με ανακοίνωσή τους ευχαρίστησαν θερμά τον ιδιοκτήτη του για τη στήριξή του: «Η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι μπασκετμπολίστες της ομάδας μας ευχαριστούν θερμά τον μέγα χορηγό μας κ. Χρήστο Αλμυριώτη και την επιχείρησή του, τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Οχημάτων SOPHIA PETROLEUM, για την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά τους σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς».
ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ: http://www.superbasket.gr/to-efcharisto-ton-farsalon-pics/
Read more dy/>

Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΑ - e-mail



Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

Π. Κανελλοπούλου 4, T.K.101 77

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΔΩ: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=424&Itemid=96&lang=


Read more dy/>

Τι απαντάει η Ferrero σχετικά με το φοινικέλαιο στη Nutella

Nutella

Πριν από μερικές ημέρες επανήλθε στο φως της δημοσιότητας το συμπέρασμα έρευνας από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), σχετικά με τις καρκινογόνες ιδιότητες του φοινικελαίου, όταν αυτό θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 200 βαθμών Κελσίου).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://www.iatropedia.gr/diatrofi/ti-apantaei-ferrero-schetika-foinikelaio-sti-nutella/72582/
Read more dy/>

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Δείτε το τρένο, γεμάτο εικόνες Αγίων και σερβικά συνθήματα, που λίγο έλειψε να προκαλέσει πόλεμο με το Κόσοβο [εικόνες]



Ενα τρένο γεμάτο εθνικιστικά συνθήματα μπλοκαρίστηκε στα σύνορα του Κοσόβου, φέρνοντας τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου, το σαββατοκύριακο που πέρασε.
Το Βελιγράδι γέμισε το τρένο με συνθήματα, σε 21 διαφορετικές γλώσσες, που έγραφαν «Το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία», έβαψε το τρένο στα χρώματα της Σερβίας και γέμισε το εσωτερικό του με γιγαντιαίες εικόνες Αγίων. Αυτό αποτελεί «καθαρή πρόκληση», σύμφωνα με την Πρίστινα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/313344/deite-treno-gemato-eikones-agion-kai-servika-synthimata-poy-ligo-eleipse-na-prokalesei#ixzz4VxyQTp3Y
Read more dy/>

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Superfoods: 67-77 (HL)

Read more dy/>

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΥΛΙΔΑ: Απ.Γκλέτσος προς Κ.Μπακογιάννη για τον Κόμβο της Ξηριώτισσας

Read more dy/>

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΔΟΜΟΚΟ



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ: http://www.mirmidones.gr/?p=7293
Read more dy/>

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: ΚΑΙΡΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΓΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ - Σύστημα SKIRON

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΟΜΟΚΟΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΔΩ: http://forecast.uoa.gr/greek/
Read more dy/>

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Μοναδικά πλάνα: Το χιονισμένο νησάκι της Κυρά-Φροσύνης, στη λίμνη Ιωαννίνων [βίντεο]

Φωτογραφία: Μενέλαος Συκοβέλης

Τα Ιωάννινα ήταν μια από τις πόλεις που καλύφθηκαν από ένα παχύ στρώμα χιονιού και με τη θερμοκρασία να κατρακυλά κάτω του μηδενός η πόλη δεν θύμιζε σε τίποτα τα... συνηθισμένα Ιωάννινα. Κατάλευκα, με τη λίμνη καλυμμένη με ένα στρώμα πάγου προσέφερε εικόνες μοναδικές. 
Δείτε στο παρακάτω βίντεο το χιονισμένο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων: 
Στο βίντεο απεικονίζεται ο συγγραφέας Δημήτρης Δελλής.


ΕΔΩ:  iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/313073/monadika-plana-hionismeno-nisaki-tis-kyra-frosynis-sti-limni-ioanninon-vinteo#ixzz4VmWgBP3x
Read more dy/>

Παναθηναϊκός Κ20 - ΑΕΚ Κ20: 4-2 (HL)

Read more dy/>

Τα στιγμιότυπα από το Άρης - ΑΕΚ 77-76

Read more dy/>

Έξοδος 1826 (official trailer ) - Η ελληνική επανάσταση ξανά στη μεγάλη οθόνη



Η ταινία «Έξοδος 1826» είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου. 

Λίγα λόγια για το έργο
Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα για να πάρει κι άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον σώμα, στη ντάπια του στρατηγού Μακρή. Έτσι, με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου Ηλία Μανάκα κι άλλους 25 άντρες ξεκινούν ένα μακρινό ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους. Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους, μέσα από τα βουνά. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες στο χωριό προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου, την πραγματική αιτία της ξαφνικής φυγής των αντρών τους. Ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος Φρούραρχος της Άρτας Ν. Σερβάν ετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο – σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Διευθυντής Φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής
Εικονοληψία: Παναγιώτης Κράββαρης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Γιώργος Φλέγγας
Script: Κλειώ Λιάβα
Σκηνικά - κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης
Βοηθοί ενδυματολόγοι: Μαριαλένα Χρυσογονίδου, Αθηνά Μπατσίλα
Μουσική σύνθεση – ενορχήστρωση: Κανάρης Κεραμάρης
Επεξεργασία παραδοσιακών: Πάνος Κοσμίδης
Μοντάζ: Γιώργος Φλέγγας, Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Οπτικά εφέ: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μιξάζ – sound design: Κρίτωνας Κιουρτσής, Μυρτώ Χατζηανδρέου
Ηχολήπτης: Σάββας Φωτιάδης
Graphics design: Δημήτρης Παγιάντζας 
Επεξεργασία εικόνας – coloring: Γιώργος Φλέγγας
Doublage: Media world - Γιώργος Σινιόσογλου
Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Βασιλειάδης
Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά
Βοηθοί μακιγιάζ: Αθανασία Μιχαλάκη, Δήμητρα Παπαδόπούλου
Hair styling: Αλίκη Φραγκάκη
Auxiliary staff: Δημήτρης Κουτσιμανής
Διδασκαλία τουρκικών: Γιώργος Σινιόσογλου, Αιμίλιος Μαντάς
Διδασκαλία βλαχικής: Γεράσιμος Γεράσης
Διαδασκαλία ξιφασκίας: Σάκης Παπαδόπουλος
Trailer 2: Γιώργος Φλέγγας
Υπεύθυνη φροντιστηρίου: Μαρία Βλάχου
Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Σκάρπου
Παραγωγή: Aratos Films
Συνεργασία: D.Stampolis, Promis Media, Δήμος Πέλλας, Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, Θέατρο Άρατος

Διανομή για Αθήνα: New Star, Αλκυονίς NewStarArtCinemas
Για την υπόλοιπη Ελλάδα: Aratos films


ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Αντώνης Σιώπκας, Χρήστος Μπάτζιος, Βασίλης Τσικάρας, Αγγέλα Βαγιωνά, Ειρήνη Τσιαούση, Νίνα Μυλωνά, Κυριάκος Χρυσίδης, Γιάννης Περδίκης, Νίκος Νικολαΐδης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Κώστας Λιόλιος, Μανώλης Σαββίδης, Δημήτρης Δήμου, Ράνια Νικολούλη, Μαρία Κλεάρχου, Κική Σπύρου, Βασιλική Γραικού, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Μαρία Μουστάκα, Δημήτρης Θεοδοσιάδης, Δημήτρης Ελιάς, Σάκης Παπαγεωργίου, Κωστής Πείτσης, Βασίλης Πείτσης, Κώστας Αντωνιάδης, Σταύρος Βαφειάδης, Νίκος Βλαχόπουλος, Δημήτρης Κύρτσος, Βασίλης Βεργινάδης, Νίκος Ματινέλης, Γιώργος Πεχλιβανίδης, Γιάννης Παπαχριστούδης, Σταύρος Ιωαννίδης, Νίκος Ιωαννίδης, Γιώργος Βαρελάς, Βασίλης Βαρελάς, Αργύρης Ταφραλίδης, Βάιος Λιάππης, Μαρία Βλάχου, Χριστίνα Λιόλιου, Βασίλης Λουλουδόπουλος, Παναγιώτης Νάκος, Σάκης Κολότσιος, Αριστείδης Σιναπίδης, Κατερίνα Μπαλάσκα, Αναστασία Θεοδώρου, Ιωάννα Τζαφέρη, Ιωάννης Κυφωνίδης, Κυριάκος Βιολάρης, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Γιάννης Ανδρεόπουλος, Γιάννης Λαζαρίδης, Άλκης Γκόσιος, Αντώνης Χαλιάσος, Σεμπάστιαν Τσιφής, Ιωάννης Τσιορμπατζής, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Θανάσης Τόπης, Παναγιώτης Μπατσικούρας, Στέλιος Βασιλείου, Γιώργος Δήμτσης, Κώστας Σαμπατζής, Φόρης Θεοδοσιάδης, Παύλος Καλπακίδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Απόστολος Ρέλλος, Βασίλης Δεληλάμπου, Νίκος Σαββίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νεκτάριος Βασιλειάδης, Γιώργος Μυλωνάς.

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ


Αθήνα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στον Κινηματογράφο Αλκυονίς (New Star Art Cinema).
Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, στον Κινηματογράφο Κολοσσαίον. 


Γιαννιτσά, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στον Κινηματογράφο Αστέρια.
Read more dy/>

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΤ3 - ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 12/01/2017, με τον Σάκη Αρναούτογλου

Read more dy/>

Στο αφορολόγητο οι πληρωμές με «πλαστικό» χρήμα λογαριασμών ρεύματος νερού και τηλεφώνου

Στο αφορολόγητο οι πληρωμές με «πλαστικό» χρήμα λογαριασμών ρεύματος νερού και τηλεφώνου

Του Γιώργου Παλαιτσάκη                                                                                                                             

Το υπουργείο Οικονομικών εξαναγκάστηκε σε υπαναχώρηση από την αρχική του απόφαση να μην συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για την αποπληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνων, φυσικού αερίου και συνδρομητικής τηλεόρασης στις δαπάνες που θα μετρούν για την κάλυψη του αφορολογήτου με πληρωμές σε πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ  http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/138362/logariasmoi-reymatos-neroy-kai-tilefonou-tha-metroyn-gia-to-aforologito-me-pliromes-se-plastiko-xrima
Read more dy/>

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΜΙΑ: Παραδόθηκε ο κόμβος της Ξηριώτισσας (video)



Ένας χρόνιος βραχνάς στην ανατολική είσοδο της Λαμίας, βρίσκει από σήμερα τη λύση του. Το μεσημέρι παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς ολοκληρωμένος ο νέος κόμβος της Ξηριώτισσας, που αναμένεται να διευκολύνει τον οδικό άξονα Αθήνας-Δομοκού
Read more dy/>

Video: Λευκό τοπίο η Λαμία

Στους 10 πόντους έχει φτάσει το χιόνι στη Λαμία και η χιονόπτωση συνεχίζεται. Οι δρόμοι είναι προσβάσιμοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με τετρακίνητα αυτοκίνητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea/fthiotida/83200-video-lefko-topio-i-lamia
Read more dy/>

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ελληνες που ζουν στα πιο απιθανα σημεια της γης

Read more dy/>

ΕΡΤ3 - ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 10/01/2017, με τον Σάκη Αρναούτογλου

Read more dy/>

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δήμο Δομοκού.



Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί του Δήμου Δομοκού παρουσία του Δημάρχου κ. Τζιαχρήστα Δημήτρη.
Ο Δήμαρχος Δομοκού ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά και ευχαρίστησε τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους αιρετούς για την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους.
Παρόντες στην κοπή της πίτας ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κοντονάσιος Γεώργιος και της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Νιάνιος Χρήστος, η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, η πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Δομοκού.
Οι Αιδεσιμότατοι Γεώργιος Βούλγαρης και Νικόλαος Κουλουμπρούκας   ευλόγησαν την πίτα και με την σειρά του ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Τζιαχρήστας, προχώρησε στην κοπή της.
9/1/2016
Read more dy/>

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου: Χωρίς τους Αιγύπτιους ψαράδες θα τρώγαμε “μόνο κατεψυγμένα” (ΒΙΝΤΕΟ)



Ξημερώματα στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου. Τα καΐκια ξεφορτώνουν τελάρα με ψάρια και εργάτες με καροτσάκια τα οδηγούν στη μεγάλη αίθουσα για την πρώτη πώληση. Βλέποντας τις τιμές το πρώτο που αναρωτιέσαι είναι, γιατί στο ψαράδικο ή στο σούπερ μάρκετ πληρώνεις τα ψάρια δύο φορές πάνω... αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Ωστόσο και δύο φορές πάνω να πληρώνεις πάλι η τιμή είναι προσιτή για το μέσο νοικοκυριό ενώ το “φθηνό” φρέσκο ψάρι, είναι μάλλον φθηνό για όλους.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ: http://www.cnn.gr/premium/story/61632/xoris-toys-aigyptioys-psarades-tha-trogame-mono-katepsygmena
Read more dy/>

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ: Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολικών μονάδων, την Τρίτη 10/1/2017.

Ο Δομοκός χιονισμένος (ανατολικό μέρος & Κάστρο)
Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 10/1/2017, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Δομοκού.

ΠΗΓΗ  http://www.domokos.gr/content/enimerosi-gia-tin-leitoyrgia-ton-sholikon-monadon-tin-triti-1012017
Read more dy/>

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ) 9/1/2017

Read more dy/>

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 68-72 (ΒΙΝΤΕΟ)

Read more dy/>

Δήμος Δομοκού: ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ την Δευτέρα 9/1/2017.

Ο Δομοκός χιονισμένος
Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 9/1/2017, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Δομοκού.

ΠΗΓΗ  http://www.domokos.gr/content/topia-de-domokou
Read more dy/>

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ 3-2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Read more dy/>

Οι θρυλικές γυμναστικές επιδείξεις.... - Ήταν όμως το σχολικό γεγονός της χρονιάς...



«Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Το ρητό που εξέφραζε το εκπαιδευτικό σύστημα για πολλά χρόνια. Κάποτε η απόδειξη του υγιούς νου ήταν το «Απολυτήριον», ενώ του υγιούς σώματος οι γυμναστικές επιδείξεις. Ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση, το ετήσιο υπερθέαμα του σχολείου. Πρωταγωνιστές, οι μαθητές. Οι γυμναστικές επιδείξεις ξεκίνησαν το 1883 και καταργήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Στη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, η Ελλάδα είχε βιώσει πολέμους, τη γερμανική κατοχή, τη χούντα. Το κλίμα της εποχής απαιτούσε εκδηλώσεις τιμής, πατριωτισμού και υπερηφάνειας. Όλα αυτά αποτυπώνονταν και στην εκπαίδευση.... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr
/i-thrilikes-gimnastikes-epidixis-katargithikan-epidi-aposintonizan-to-scholio-ke-to-mathima-tis-fisikis-agogis-itan-omos-to-scholiko-gegonos-tis-chronias/
Read more dy/>

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ ΕΔΩ

Read more dy/>

ΛΑΜΙΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ 2-1 / Football League 2016-17 (ΒΙΝΤΕΟ)

Read more dy/>

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Στους -12 η θερμοκρασία στο Δομοκό (video)

Ο Δομοκός χιονισμένος (ανατολικό μέρος & Κάστρο)
Έντονα είναι τις τελευταίες ώρες τα φαινόμενα στην περιοχή του Δομοκού, όπου από το 12ο μέχρι το 22ο χιλιόμετρο χρειάζονται αλυσίδες και τη θερμοκρασία στους -12 βαθμούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea/fthiotida/83071-stous-12-i-thermokrasia-sto-domoko-video

ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ: http://lamiastar.gr/
Read more dy/>

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Παγοδρόμιο ο δρόμος για Δομοκό (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) - ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παγοδρόμιο ο δρόμος για Δομοκό (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Οδηγοί προσοχή. Προβλήματα στους δρόμους λόγω ισχυρού παγετού. Στους -12 ο υδράργυρος στο 16ο χλμ Λαμίας - Δομοκού. Στη Λαμία το πρωί έδειχνε -6 βαθμούς Κελσίου.
Χιόνια στη Λαμία και τη Φθιώτιδα από τα μεσάνυχτα - Ισχυρός παγετός έως την Τετάρτη!
Χιονίζει από χθες βράδυ κατά διαστήματα στη Φθιώτιδα και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Η ποσότητα του χιονιού δεν είναι μεγάλη, ωστόσο λόγω παγετού το στρώνει αμέσως και το παγώνει στους δρόμους με αποτέλεσμα το πρωί να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.


Read more dy/>

Ο χορός των αποφοίτων της Γαλλικής Αστυνομίας (video)

Read more dy/>

Σαν σήμερα, το 2007 το ντεμπούτο του Νίνη (video)

Ο Σωτήρης Νίνης

Σαν σήμερα, το 2007 ο Σωτήρης Νίνης κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.novasports.gr/novasportsstories1/today/article/306596/to-debouto-tou-nini-video/#.WHFGpvCLSUk
Read more dy/>

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Στη μάχη της... ενημέρωσης το πρωί ο Derti 98.6 με ΝΙΚΟ ΜΑΝΕΣΗ.



Ξαναζωντανεύει η εν λόγω ζώνη, έπειτα από καιρό, με ένα... όχι και τόσο συνηθισμένο δίδυμο για λαϊκό ραδιόφωνο.
Με πολιτική και αθλητική ειδησεογραφία, εμπλουτίζεται το πρόγραμμα του Derti 98.6 από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Νίκος Μάνεσης και ο Νίκος Συρίγος αναλαμβάνουν από τις 9/1 το πρωινό 7-10, υπό την συνοδεία πάντα των λαϊκών τραγουδιών που παίζουν στον ραδιοσταθμό.
Η πρωινή ζώνη είχε μείνει κενή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετά την αποχώρηση της Βάσως Σαρματζή έπειτα από χρόνια. Ωραίο πείραμα δείχνει αυτό. Για να ακούσουμε τι ανταπόκριση θα έχει.
Read more dy/>

Να τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα, για να ανατρέψει τη δημογραφική κατάρρευση - Το παράδειγμα της Σουηδίας



Πληθυσμιακή έκρηξη στη Σουηδία

Πώς οι επιδοτήσεις των γεννήσεων και οι ξένοι μετανάστες λύνουν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα της σκανδιναβικής χώρας

Το κατώφλι των 10 εκατομμυρίων αναμένεται να περάσει τον επόμενο μήνα ο πληθυσμός της Σουηδίας. Και σε επτά μόλις χρόνια, το 2024, αναμένεται να φθάσει τα 11 εκατομμύρια. Αν οι προβλέψεις των ειδικών επαληθευθούν θα πρόκειται για την ταχύτερη αύξηση πληθυσμού στην Ιστορία. Ηδη όμως στη σκανδιναβική χώρα ο αριθμός των κατοίκων αυξάνεται με ρυθμό-ρεκόρ. Και αυτό όχι μόνο χάρη στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Χάρη και στην αύξηση του αριθμού των οικονομικά ενεργών πολιτών.Η αύξηση του εργατικού δυναμικού, άλλωστε, εξηγεί σε έναν μεγάλο βαθμό και τον αναπτυξιακό καλπασμό της οικονομίας της χώρας. Και, όπως επισημαίνουν οι δημογράφοι, βοηθά την κυβέρνηση της Στοκχόλμης να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού (ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα, εκφυλισμός του κοινωνικού κράτους, δημοσιονομικές εκτροπές) κατά τρόπο αποτελεσματικότερο συγκριτικά με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες της Δύσης.

Read more dy/>

Οι πολίτες να διαβάσουν με προσοχή και να κάνουν αυτοκριτική για τις επιλογές τους - Διαβάστε σε τι άτομα παρέδωσαν τη χώρα



Πολιτικό «ξεκατίνιασμα» Ζωής - Ραχήλ για «οφίκια» και «νταβατζήδες» Στην Πλεύση Ελευθερίας δεν μοιράζουμε οφίκια, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Φτιάχνετε νόμους για να βγαίνουν δολοφόνοι, παιδεραστές και κακούργοι από την φυλακή, απάντησε η Ραχήλ Μακρή 


Σε πολιτικό «ξεκατίνιασμα» έχει πλέον εξελιχθεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες πολιτικές - και όχι μόνο - φιλίες των τελευταίων ετών.  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή από πρώην «συντρόφισσες» τόσο στον αγώνα, όσο και στην Πλεύση Ελευθερίας, το κόμμα που ίδρυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, βρίσκονται στα μαχαίρια και ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις.
 Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Ραχήλ Μακρή ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας, όπου άλλωστε ο ρόλος της ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος και όχι προβεβλημένος όπως θα περίμενε κανείς κρίνοντας από τις κοινές εξόδους της με την πρόεδρό της, που έδειχναν, αν μη τι άλλο, μια στενή φιλία


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/01/blog-post_896.html#more
Read more dy/>

Άγιος Παΐσιος - Ρωσική Ταινία



Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας του Γέροντος Παϊσίου.Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να τη δει. Ευχαριστούμε το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ και ιδιαίτερα τον π. Κυπριανό Γιασένκο για την ευγενή παραχώρηση της άδειας τοποθέτησης της ελληνικής έκδοσης της ταινίας στο κανάλι μας
Read more dy/>

Άφιέρωμα στο Άγιον Όρος του δικτύου CBS



Ένα 25λεπτο αφιέρωμα του μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου στο Άγιον Όρος. Σύντομη περιγραφή του τρόπου ζωής των μοναχών, συνομιλίες με Έλληνες της διασποράς που καλογέρεψαν, επίδειξη μονών, τοπίων και κειμηλίων. Ένα σύντομο αφιέρωμα, μια όμορφη απόδραση σε έναν κόσμο τόσο κοντινό σε μας τους Έλληνες αλλά και τόσο απόμακρο από τη σύγχρονη καθημερινότητα ημών των Ελλήνων...
Read more dy/>

Δείτε σήμερα: «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» ΣΤΙΣ 21.00 LIVE ΕΔΩ



Mε τον Βασίλη Σπανούλη όπως όλα δείχνουν στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί απόψε (21:00, ΕΡΤ2, EΡΑσπορ, ΕΡΤwebtv) τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι «αιωνίων» για την Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

LIVE Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΔΩ: http://webtv.ert.gr/programma-ert2/
Read more dy/>

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Σεμνά και Ταπεινά Κακούσης-Πετρόπουλος Παραπολιτικά 90,1 09:00-11:00

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Η σημερινή εκπομπή ήταν η τελευταία για εμάς απο τη συχνότητα του ΒΗΜΑ FM. Περάσαμε "Σεμνά και Ταπεινά" σε αυτό το ωραίο ραδιόφωνο, τα έξι απο τα δώδεκα χρόνια της ραδιοφωνικής μας συνύπαρξης.
Δυστυχώς οι εξελίξεις στον ιστορικό ΔΟΛ, δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια αποφάσεων. Ειναι ωραίος ο εθελοντισμός αλλα μόνο αν έχεις εκπληρωμενες τις βασικές υποχρεώσεις σου.
Αφήνουμε πίσω σε αυτόν το σταθμό, περισσότερες από 3.000 ώρες πρωινών εκπομπών και σκληρής δουλειάς οποτε το επέβαλε η επικαιρότητα.
Ώρες "αέρα" που μας έφεραν σε επαφή με μια μεγάλη ραδιοφωνική παρέα, εσας.
Το δυσκολότερο κομμάτι αυτής της απόφασης μας ηταν οτι, την ώρα που φεύγουμε για την επόμενη ραδιοφωνική στέγη μας, αφήνουμε πίσω συναδέλφους μας οι οποίοι ειναι (όπως και εμεις) πέντε μήνες απλήρωτοι.
Εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα ενός άλλοτε κραταιού δημοσιογραφικού οργανισμού, περιμένουν τις τράπεζες, τον εκδότη, την κυβερνηση και καθε λογής "επενδυτή" να αποφασίσουν για την τύχη τους, κοροϊδεύοντας ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τους εργαζόμενους.
Ειμαστε βέβαιοι ότι με τους περισσότερους απο αυτούς θα ανταμώσουμε ξανά σε διπλανά γραφεία και διπλανά μικρόφωνα, γιατι η "πιάτσα" ξεχωρίζει τους καλούς επαγγελματίες και τους επιβραβεύει. Και ο ΒΗΜΑ FM έχει πολλούς τέτοιους.
Η εκπομπή "Σεμνά και Ταπεινά" δεν θα ηταν ποτέ αυτη που ακούτε καθε πρωί, αν δεν υπήρχε η Βασιλικη ( το "αφεντικό" μας, ντε!) η οποία ρύθμιζε τα πάντα πριν απο εμάς για εμάς και μας έβαζε "χέρι" οποτε αμελουσαμε κάτι, η Ντονα (που αναπλήρωνε συχνά-πυκνά το "αφεντικό" και απο "χέρι" άλλο τίποτα...) ο Μιχαλης, με τον οποίο καθε πρωί διαπραγματευόμασταν αν το επόμενο ελληνικό τραγούδι που θα παίξει θα ειναι Πλιάτσικας ή Ξύλινα Σπαθιά και φυσικά όλοι οι συνάδελφοι μας ηχολήπτες.

Ευχαριστούμε τον Βασίλη και τον Νοτη που μας εμπιστεύτηκαν απόλυτα χωρίς να παρέμβουν ούτε μια φορά στα όσα (χοντρά καμία φορά...) λέγαμε απο μικροφώνου.
Απο τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 09:00 - 11:00 το πρωί, "Σεμνά και Ταπεινά", μετακομίζουμε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.
Θα παιρνουμε μικρόφωνο από τους παλιούς ΒΗΜΑFMίτες των Πρωινών Διαδρομών, Βασίλη Αδαμοπουλο και Σωτήρη Ξενάκη, τους οποίους θα βλέπουμε ξανά στο "μπες-βγες" του στούντιο και θα ανταλλάσουμε "καφρικα" αστεία με κλειστά μικρόφωνα, καμία φορά δε και με ανοικτά!
Στους ακροατές μας, λοιπόν, πρωινό ραντεβού στα Παραπολιτικά 90,1.
Στους συναδέλφους μας καλή αντάμωση.
Δ.Π - Γ.Κ

Read more dy/>